Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Nu vom permite liberalilor să privatizeze Piaţa Marii Adunări Naţionale! — Declaraţia fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 2 martie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

După cum se cunoaşte, primarul general al Chişinăului Dorin Chirtoacă a lansat recent o nouă idee năstruşnică pe care intenţionează s-o implementeze. De data aceasta, drept ţintă pentru aplicarea eforturilor lui distrugătoare a fost aleasă chiar Piaţa Marii Adunări Naţionale, în care potrivit primarului liberal, urmează să fie amenajată o parcare imensă pentru transportul auto. Structurile municipale abilitate au şi primit deja indicaţiile de rigoare, iar organizaţiilor de proiectare li s-a poruncit să elaboreze de urgenţă proiectele respective.

Chişinăuenii indignaţi, a cîta oară, de samovolnicia administraţiei lui D.Chirtoacă, în adresările lor transmise fracţiunii PCRM îşi exprimă nedumerirea şi ne pun o mulţime de întrebări: De cînd oare primarul general este preocupat de grijile posesorilor de autovehicule? De ce neapărat să construieşti o parcare chiar pe piaţa principală a capitalei ţării, acolo unde se organizează diverse manifestaţii şi ceremonii — oare pentru acest scop, în oraş, nu există alte locuri mai potrivite? Şi de ce această iniţiativă a apărut anume acum şi nu mai devreme, de exemplu, înainte de aprilie 2009?

Este evident că interesele conducătorilor auto nu au nimic de a face cu această problemă. Cert este şi altceva: în situaţia dată, atît primarul, cît şi stăpînii lui adevăraţi sunt copleşiţi de frica elementară faţă de amploarea pe care o iau acţiunile de protest ale societăţii moldoveneşti, aduse la disperare de către actualii guvernanţi. Prin aceasta şi pot fi explicate tentativele obraznice de a împiedica cu orice preţ petrecerea mitingurilor de protest organizate de Partidul Comuniştilor în Piaţa marii Adunări Naţionale, la care de fiecare dată se alătură tot mai mulţi şi mai mulţi participanţi. Ameninţările lansate la adresa participanţilor de a-i atrage la răspundere administrativă, indicaţiile absurde de a nu face ordine în piaţă şi de a nu evacua mormanele de zăpadă de pe ea, poveştile de groază despre calamităţile naturale care iaca-iaca se vor abate peste ţară în ziua desfăşurării mitingului e.t.c. — toate acestea fac parte din arsenalul măsurilor de intimidare a protestatarilor aplicat de guvernanţi. Iar cînd a devenit clar că toate aceste acţiuni au un efect nul, provocatorii de la guvernare au mai zămislit o aventură politică: au decis pur şi simplu să închidă piaţa rezervată oficial de către Partidul Comuniştilor, pînă în luna mai, pentru organizarea acţiunilor de protest. Nu excludem nici faptul că Chirtoacă şi acoliţii lui prevăd şi careva beneficii financiare personale de pe urma privatizării de facto a cestui loc simbolic pentru capitala ţării noastre, care mai reprezintă şi o carte de vizită a ei.

Fracţiunea PCRM în Consiliul municipal consideră că acţiunile întreprinse de primăria municipiului Chişinău se înscriu în planul antipopular şi antidemocratic al Alianţei, îndreptat spre distrugerea statului moldovenesc. Fracţiunea protestează ferm împotriva proiectelor barbare de conjunctură lansate de şarlatanii politici. Problemele oraşului pot fi şi trebuie să fie soluţionate prin adoptarea la timp a unor decizii bine chibzuite şi eficiente, menite să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, dar nu să provoace haosul şi distrugerea în oraşul nostru drag. Fracţiunea Partidului Comuniştilor va face uz de toate căile legale posibile pentru a nu admite implementarea acestui proiect distructiv.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Declaraţia CC al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova