Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 iunie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Potrivit unui sondaj de opinie, dat publicităţii pe data de 1 iunie, fostul Preşedinte al Moldovei, liderul Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, se bucură de cea mai mare încredere printre cetăţenii Moldovei.

În pofida faptului că partidul condus de Voronin se află în opoziţie, ratingul liderului PCRM este în creştere. Astfel, Vladimir Voronin se bucură de încrederea a 22 la sută din respondenţi.

Voronin este urmat de Prim-ministrul, Vladimir Filat, cu un procent de două ori mai mic, în pofida funcţiei sale de conducere. Doar 10,7 la sută din respondenţi au declarat că au încredere în actualul Premier. În preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, au încredere doar 5,9 la sută din respondenţi.

Datele sondajului menţionat confirmă datele Barometrului de Opinie Publică din 15 mai curent. Potrivit BOP, Vladimir Voronin este lider la capitolul încredere în rândul populaţiei.

Sondajul de opinie a fost realizat de Institutul de dezvoltare umană, la comanda ziarului Panorama, în perioada 11–21 mai curent. În cadrul sondajului au fost chestionate 1590 persoane, cu vârstă de peste 18 ani din 3 regiuni ale ţării (Nord, Centru, Sud), 3 municipii, 18 oraşe şi centre raionale şi 48 localităţi rurale. Selectarea respondenţilor s-a făcut în strictă conformitate cu datele Biroului Naţional de Statistică privind numărul şi componenţa localităţilor din Moldova. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3 la sută.

Sursa: www.pcrm.md

Cuvint introductiv la briefingul Preşedintelui PCRM, Vladimir VORONIN Comunicat de presă privind şedinţa XXXI al Plenului CC al PCRM