Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu comisarul european, Stefan Fule

|versiune pentru tipar||
PCRM / 30 noiembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Pe 30 noiembrie, a avut loc întrevederea Preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin cu Comisarul UE pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, la iniţiativa celui din urmă.

În cadrul întrevederii s-a făcut un schimb sincer de opinii pe marginea situaţiei în Republica Moldova. Vladimir Voronin a menţionat faptul, că politica alianţei de guvernămînt în Moldova a dus la discreditarea definitivă în ochii cetăţenilor Moldovei a integrării europene, ca proces de modernizare a ţării. “Republica Moldova — nu este «istoria de succes» a Uniunii Europene, dar istoria eşecului acesteia” — a remarcat Vladimir Voronin.

Preşedintele PCRM a atras din nou atenţia comisarului european asupra acţiunilor alianţei de guvernămînt privind distrugerea completă a instituţiilor democratice. În acest context, a fost menţionat, că închiderea inconvenabilului post de televiziune NIT, interzicerea simbolurilor comuniste, represiunile împotriva opoziţiei şi privarea acesteia de drepturile legale — toate sînt elemente ale “democraţiei europene” de astăzi în interpretarea Alianţei. “Cetăţenii ţării nu au pe ordinea de zi integrarea europeană, majoritatea cetăţenilor au o altă dilemă: pentru ce să cheltuie ultimul bănuţ, pentru o bucată de pîine sau pentru medicamente”, — a declarat Vladimir Voronin.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii Partidului Comuniştilor în Parlamentul Republicii Moldova Fracţiunea PCRM va înainta un proiect de lege privind majorarea salariilor primarilor din ţară