Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Grigore Petrenco: Coruperea consilierilor de către Plahotniuc nu înseamnă şi cumpărarea electoratului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 7 decembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Declaraţia a fost făcută de deputatul PCRM, Grigore Petrenco, care a comentat astfel plecarea celor şapte consilieri comunişti din Consiliul raional Cahul şi aderarea lor la Partidul Democrat.

“Sunt cei care nu trec testul opoziţiei. Cunoaşteţi că în opoziţie nu este ca la guvernare. Sunt cei care sunt slabi şi nu rezistă să fie în opoziţie. Iar unii din Alianţă, ca alde Plahotniuc, consideră că dacă cumpără consilierii locali cumpără şi voturile alegătorilor”, a declarat Grigore Petrenco .

Potrivit deputatului “cetăţenii înţeleg foarte bine ce se întâmplă, următoarele alegeri parlamentare vor demonstra cu totul alt rezultat, vor arăta că această Alianţă de guvernare va rămâne la urna istoriei”.

Vineri, 7 decembrie, şapte consilieri raionali PCRM din Cahul au declarat că părăsesc formaţiunea şi aderă la PDM. După alegerile locale din 2011, în Consiliul raional Cahul au ost aleşi 15 consilieri pe listele PCRM, 9 consilieri pe listele PLDM, 6 consilieri din partea PDM, patru — PL şi un consilier ales pe listele PPCD. Potrivit publicaţiei “ziuadeazi.md”, aceasta nu este prima mişcare de acest gen în Consiliul local. În luna iulie 2012, Alexandru Hagioglo a părăsit fracţiunea PLDM şi a aderat la PDM.

Sursa: www.pcrm.md

Fracţiunea PCRM insistă repetat pe denunţarea Pachetului energetic III al UE Vladimir Voronin: Programele naţionale de dezvoltare nu pot fi abandonate odată cu schimbarea guvernelor