Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM a sărbătorit a 143-ea aniversare de la naşterea lui Lenin

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 aprilie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a remarcat rolul personalităţii lui Lenin în crearea şi stabilirea primului stat socialist din lume — URSS.

Liderul comuniştilor din Moldova a mai subliniat rolul hotărîtor al experienţei lui Lenin în pregătirea şi desfăşurarea Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie. Voronin a reamintit participanţilor la eveniment că experienţa revoluţionară acumulată de Lenin astăzi este necesară ca niciodată şi comuniştilor din Moldova, care luptă împotriva regimului oligarhico-criminal.

Secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean, a remarcat rolul lui Lenin în revoluţia bolşevică, care a schimbat ordinea mondială. “Lenin a devenit cel mai mare revoluţionar al tuturor timpurilor, arătînd pe propriul exemplu că lupta politică nu este o bătălie a gîndacilor, nu o mîzgăleală a şobolanilor şi nu căutarea paraziţilor în diverse locuri. Adică, nu cea ce observăm astăzi în ţara noastră. Lupta politică este o ştiinţă şi o artă supremă”, a declarat Muntean.

Conform unei tradiţii în această zi de sărbătoare au fost înmînate carnete de partid unor noi comunişti. Aceştia au menţionat că principala cauza care i-a făcut să adere la PCRM este primejdia care planează asupra Patriei şi doar cu ajutorul Partidului Comuniştilor noi vom putea să ne eliberăm de uzurpatori, care ne-au cotropit Moldova şi intenţionează să ne transforme în sclavi.

Sursa: comunist.md

Adresare deschisă a fracţiunei PCRM in Parlamentul RM către Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, în legătură cu intenţia autorităţilor de a schimba radical sistemul electoral din Moldova Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin s-a întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William Moser