Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Adresare deschisă a fracţiunei PCRM in Parlamentul RM către Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, în legătură cu intenţia autorităţilor de a schimba radical sistemul electoral din Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 aprilie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimate Domnule Secretar General,

Conducându-ne de interesele păstrării unităţii civice şi a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, de garantarea exprimării libere a votului cetăţenilor, vă remitem pentru evaluare proiectul Legii № 163 din 16.04.2013 “privind modificarea şi completarea unor acte legislative (Codul Electoral, Legea privind statutul deputatului în Parlament)”. Proiectul de lege menţionat, în pofida angajamentelor cunoscute ale Moldovei faţă de Consiliul Europei, este adoptat de majoritatea parlamentară fără expertizare internaţională, în lipsa unui consens politic şi civic în Moldova, exclusiv în interesul unor clanuri oligarhice şi corupte.

Vă solicităm cu insistenţă să faceţi uz de drepturile pe care le aveţi şi să transmiteţi de urgenţă acest proiect de lege Comisiei Europene pentru democraţie prin drept a Consiliului European (Comisia de la Veneţia) pentru expertizare.

Sperăm sincer că în condiţiile actuale doar Consiliul Europei poate influenţa asupra păstrării integrităţii Republicii Moldova, la salvarea institutelor democratice şi a ordinii constituţionale. Anume aceste categorii importante ale democraţiei moldoveneşti sunt expuse unor atacuri cinice şi fără precedent prin acest proiect de lege.

Deputaţii din Fracţiunea PCRM în Parlamentul RM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia cu privire la criza de primăvară a Partidului Socialiştilor PCRM a sărbătorit a 143-ea aniversare de la naşterea lui Lenin