Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia cu privire la criza de primăvară a Partidului Socialiştilor

|versiune pentru tipar||
PCRM / 12 aprilie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Resursa informaţională Replika.md, apropiată Partidului Socialiştilor lui Igor Dodon, a ieşit cu o provocare primitivă. Autorii textului au inventat o declaraţie pentru Vladimir Voronin în care el, cică, îi acuză pe socialişti că aceştia sînt mîna Moscovei. Ba mai mult, Vladimir Voronin, cică, critică Rusia şi Uniunea Euroasiatică.

Pentru că o astfel de declaraţie nu există, apare fireasca întrebare: la ce bun i-a trebuit lui Dodon o falsificare evidentă?

Explicaţii raţionale, politice în astfel de cazuri nu există. Majoritatea experţilor remarcă că apariţia unor astfel de publicaţii sînt cauzate de o maladie cunoscută care are următoarele simptome: suspiciune deosebită şi lipsă de încredere în cei din jur, siguranţa de existenţa unor conspiraţii, denaturarea sensului. Cei ce suferă de această maladie sînt pasibili de forme maniacale de urmărire sau măreţie. În baza acestor manii, bolnavul poate construi teorii logice conspirative împotriva sa. Aceste trăsături sînt specifice pentru paranoia care are caracter sezonier şi criză de primăvară. În acest sens, serviciul de presă al PCRM constată că toţi cei interesaţi de cauzele apariţiei informaţiei false pe site-ul Replika.md se pot adresa direct la Ministerul Sănătăţii. În orice caz, considerăm cu o doză de optimism că stabilizarea climaterică şi venirea verii vor transfera maladia în stadiul de recesiune, iar politica editorială a socialiştilor o vor face mai adecvată.

Serviciul de presă a PCRM
Sursa: comunist.md

Declaraţia lui Vladimir Voronin cu privire la dezinformarea difuzată de programul informativ “Mesager” de la postul public de televiziune “Moldova 1” Adresare deschisă a fracţiunei PCRM in Parlamentul RM către Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, în legătură cu intenţia autorităţilor de a schimba radical sistemul electoral din Moldova