Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia lui Vladimir Voronin cu privire la dezinformarea difuzată de programul informativ “Mesager” de la postul public de televiziune “Moldova 1”

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 aprilie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Pe 7 aprilie 2013, în cadrul emisiunii informative de seară “Mesager” de la postul public de televiziune “Moldova 1”, în contextul aniversării evenimentelor din aprilie 2009, a fost difuzată informaţie tendenţioasă şi distorsionată, precum şi oferite evaluări neadecvate ale evenimentelor tragice din 2009.

Televiziunea publică şi-a permis nu doar să evalueze distorsionat evenimentele, dar şi să falsifice cauzele acestora. Se declară fără drept de apel că principala cauză a dezordinilor în masă cică a fost falsificarea alegerilor în rezultatul cărora comuniştii au obţinut aproximativ o jumătate dintre voturile alegătorilor. Este o minciună banală, inventată încă în anul 2009 de către organizatorii dezordinilor, deoarece toate structurile internaţionale, fără excepţie, au declarat scrutinul democratic şi nimeni timp de patru ani nu a adus nici un argument sau dovadă pentru a demonstra falsificarea.

Nu rezistă criticii nici aluziile programului “Mesager” la existenţa unor provocatori care, printre altele, au înălţat steagurile României şi a Uniunii Europene pe instituţiile de stat. Această “intrigă” referitoare la provocatori, la persoanele miraculoase care cică au direcţionat protestele “paşnice” într-un cadru distructiv de asemenea au apărut din primele zile după tentativa nereuşită a loviturii de stat şi erau răspîndite cu scopul de a justifica organizatorii adevăraţi ai dezordinilor. Dar şi acest mit a dispărut atunci cînd poporul Moldovei a înţeles că provocatorii pe care i-a văzut toată ţara în cronicele pogromurilor s-au trezit peste noapte eroi ai libertăţii, fiind miluiţi de noua guvernare liberală cu premii şi protecţie. Astfel, este evident că provocatorii au acţionat în strictă conformitate cu planurile organizatorilor pogromurilor.

Dar cea mai monstruoasă minciună, aproape de necrofilia maniacală, se referă la constatarea programului “Mesager” despre patru victime ale pogromurilor. În continuarea speculării cinice pe moartea misterioasă, neelucidată pînă la capăt a lui Valeriu Boboc, postul de televiziune “Moldova 1” face un “cadou” societăţii — încă trei victime printre “participanţii la proteste”. Se creează impresia că proprietarii adevăraţi ai postului public de televiziune şi-au pus ca scop să “adauge” cîte un cadavru la fiecare aniversare a evenimentelor tragice din 7 aprilie.

Pornind de la evaluările în delir ale evenimentelor din 7 aprilie 2009, de la lipsa de obiectivitate din partea jurnaliştilor, de la constatările unilaterale şi mincinoase difuzate pe întreaga ţară, se poate de afirmat că principalul scop al unor interpretări de acest gen nu este constatarea adevărului şi informarea obiectivă a cetăţenilor, ci dezinformarea murdară, tentativa de a ascunde adevărul despre 7 aprilie, de a-i muşamaliza pe principalii organizatori şi beneficiari ai atacului asupra statalităţii şi suveranităţii Moldovei.

Din păcate în acest joc politic murdar este implicat postul public de televiziune care este finanţat din bugetul de stat şi a devenit în ultimii ani portavoce a forţelor care au organizat pe 7 aprilie crimele îndreptate împotriva poporului şi a ţării.

Pornind de la cele expuse mai sus, solicit de la conducerea postului de televiziune “Moldova 1” dezminţirea evaluării evenimentelor din 7 aprilie 2009 difuzate în programul “Mesager”. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a mă adresa la organele de supraveghere pentru a găsi şi a trage la răspundere a persoanelor care răspîndesc astfel de dezinformări.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin: Nominalizarea în “Top 10 pentru Moldova” este o încercare de discreditare a PCRM Declaraţia cu privire la criza de primăvară a Partidului Socialiştilor