Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Nominalizarea în “Top 10 pentru Moldova” este o încercare de discreditare a PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 8 aprilie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Declaraţia a fost făcută de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, luni, 8 aprilie, comentând sondajul “Top 10 pentru Moldova”, organizat de postul Publika TV, care l-a nominalizat pe liderul comuniştilor drept câştigător în categoria “Politicianul anului”, iar pe fiul acestuia, Oleg Voronin — în categoria “Businessmanul anului”.

Potrivit liderului comuniştilor moldoveni, patronii financiari ai acestui post de televiziune au organizat o provocare, înscenată pentru a discredita în primul rând Partidul Comuniştilor.

“Acordarea titlului «Businessmanul anului» este o acţiune îndreptată împotriva mea, împotriva partidului nostru. Pe parcursul anului trecut, fiul meu nu a câştigat nici un leu în Moldova, ba mai mult, a fost persecutat, au fost percheziţii la domiciliu, dosare în instanţele de judecată. Şi după asta să fie numit cel mai bun om de afaceri al anului?! Iar, tatăl său să fie nominalizat politicianul anului? Ştiu cine a comandat şi a plătit acest rating”, a declarat Vladimir Voronin.

Ex-preşedintele Moldovei a specificat că potrivit sondajelor de la Publika, pe primul loc era Vladimir Plahotniuc, iar pe locul doi — Vladimir Filat, dar “politicienii-businessmeni” nu aveau cum să fie prezentaţi publicului larg. “Dacă acest post de televiziune a vrut să se discrediteze, atunci i-a reuşit”, a constatat Voronin.

Postul de televiziune pro-guvernamental Publika TV a organizat un top 10 “pentru Moldova”. Sondajul a fost efectuat de IMAS Chişinău. În cadrul evenimentului, care a avut loc în seara zile de 7 aprilie, fiul celui de-al treilea Preşedinte al Moldovei, Oleg Voronin, a fost desemnat “omul de afaceri al anului”, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin — politicianul anului.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin a participat la lucrările mesei rotunde pe tema: “Mişcarea de eliberare a Moldovei: ieri, azi, mîine” Declaraţia lui Vladimir Voronin cu privire la dezinformarea difuzată de programul informativ “Mesager” de la postul public de televiziune “Moldova 1”