Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Pionierii, viitorul partidului şi al ţării

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 mai 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Ziua Pionierilor a fost marcată pe 19 mai. În toată ţara au avut loc careuri solemne. La Chişinău, careul a fost organizat în faţa monumentului lui Lenin. La acesta au participat peste 150 de elevi ai diferitor şcoli din capitală. Conform unei tradiţii frumoase, pionierii au promis că vor învăţa bine, vor asculta pe cei maturi. Careul a fost moderat de preşedinta organizaţiei de pionieri, Elena Petrovici.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, prezent şi el la eveniment, a felicitat tinerii pionieri şi le-a urat să fie curajoşi, activi şi responsabili. “Sînt foarte bucuros că aţi decis să vă alăturaţi Organizaţiei de Pionieri. Cred că şi părinţii voştri au procedat corect că au aprobat decizia voastră. Cuvîntul pionier nu înseamnă nimic mai mult, decît să fii mereu înainte, să fii un exemplu pentru alţii prin comportament şi succesele obţinute la şcoală. Aveţi perspectiva de a deveni membri ai Tineretului Comunist”, a spus Voronin.

Preşedintele PCRM a menţionat că anume datorită Organizaţiei de Pionieri şi Tineretului Comunist, partidul progresează şi reprezintă o forţă importantă în politica moldovenească. Liderul comuniştilor şi-a exprimat încrederea că cei care au devenit în acea zi pionieri vor deveni “oameni celebri, adevăraţi patrioţi”.

Organizaţia de pionieri a reînviat în anul 1997. În prezent, din aceasta fac parte peste 6000 de pionieri.

Sursa: comunist.md

Zeci de mii de persoane s-au alăturat marşului Victoriei organizat de PCRM Adresarea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova