Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Mai bine de jumătate din populaţia Moldovei consideră că PCRM revine la guvernare

|versiune pentru tipar||
PCRM / 5 iunie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Barometrul socio-politic prezentat, miercuri, 5 iunie, de compania IMAS-INC, arată că peste 55 la sută din populaţia ţării consideră că după eventuale alegeri parlamentare anticipate guvernarea Moldovei va fi preluată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Întrebaţi ce cred că se va întâmpla după alegerile parlamentare anticipate, dacă acestea ar avea loc, 34 la sută din respondenţi au declarat că PCRM va reveni singur la putere. Alţi 22 la sută din respondenţi sunt de părerea că PCRM va reveni la guvernare într-o coaliţie şi doar 15 la sută din persoanele chestionate au declarat că văd comuniştii în continuare în opoziţie.

Vladimir Voronin este politicianul cu cea mai mare încredere în rândul populaţiei

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, se bucură de cea mai mare încredere în rândurile populaţiei, fiind politicianul care conduce detaşat la acest compartiment, arată datele Barometrului socio-politic prezentat, miercuri, 5 iunie, de compania IMAS-INC.

Potrivit sondajului, în Voronin au încredere 44 la sută din respondenţi, sau cu 12 la sută mai mulţi decât în noiembrie 2012. Preşedintele PCRM este singurul dintre politicienii moldoveni, care are un trend al încrederii în creştere.

Fostul prim-ministru demis pentru suspiciuni de acte de corupţie, Vladimir Filat, a pierdut 15 la sută din încrederea populaţiei. Astfel, în Filat au încredere 23 la sută din respondenţi, faţă de 38 la sută în luna noiembrie 2012.

De asemenea, preşedintele formal al PDM, Marian Lupu, a pierdut din încrederea populaţiei 10 procente. În Lupu au încredere 21 la sută din respondenţi, faţă de 31 la sută, în noiembrie 2012.

Sondajul a fost realizat în perioada 10–26 mai 2013, pe un eşantion reprezentativ de 1143 persoane, având o marja de eroare de +/-3%.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la decizia Curţii Constituţionale Alocuţiunea Preşedintelui PCRM V.N. Voronin din 6 iunie 2013