Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Alocuţiunea Preşedintelui PCRM V.N. Voronin din 6 iunie 2013

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 iunie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimată asistenţă,

Este necesitate de a Vă spune trei chestiuni.

Prima. Pe 4 iunie 2013 voi, toţi cei care falnic vă numeaţi Alianţă, iar acum în mod ruşinos vă chemaţi Coaliţie, aţi suferit o înfrîngere zdrobitoare. Voi, care sînteţi urmaşii de idei pro-fasciste, nu aţi putut demonstra poporului că aveţi dreptul să fiţi procurori în judecata istoriei. Şi anume din această zi voi toţi trebuie să vă deprindeţi cu rolul de neinvidiat al inculpaţilor, pentru tot ce aţi făcut cu ţara noastră, democraţia şi statalitatea. Întoarcerea simbolurilor comuniste pe 4 iunie 2013 reprezintă un important prolog în restabilirea în ţară a întregului sistem democratic.

A doua. Eu deschis vă preîntîmpin, că anume aşa vor fi recunoscute ilegale majoritatea deciziilor voastre comune. Şi în primul rînd — decizia obraznică şi anticonstituţională privind crearea aşa numitei “coaliţii pro europene”. În această cîrdăşie voi practic aţi recunoscut deschis că Parlamentul deja nu mai este organul puterii reprezentativ suprem. Acum toată puterea este concentrată în mîinile noii coaliţii, pe care aţi pus-o deasupra legii şi oricărei morale. Acum fiţi gata: veţi fi judecaţi şi după legile Codului Penal şi după legile moralei umane.

A treia. Eu nu mă îndoiesc că cunoaşteţi bine data viitoarei condamnări din partea adevăratei judecăţi populare. Aceasta este data alegerilor parlamentare, pînă la care a rămas destul de puţin timp. Dar ar fi mai bine dacă în timpul ce a mai rămas voi nu veţi modifica legislaţia electorală, nu veţi inventa şiretlicuri banditeşti de furt a voturilor alegătorilor, dar dimpotrivă, veţi face tot posibilul pentru ca alegerile să aibă loc cît mai curînd posibil. Aceasta este puţinul bun şi folositor pe care încă cu adevărat mai puteţi să îl faceţi pentru poporul Moldovei. Faceţi aceasta! Şi poate asemenea faptă va fi recunoscută ca o circumstanţă atenuantă în pronunţarea sentinţei finale.

Vă mulţumesc pentru atenţie.

Sursa: www.pcrm.md

Mai bine de jumătate din populaţia Moldovei consideră că PCRM revine la guvernare Vladimir Voronin: Corupţia, mafiotizarea, creşterea criminalităţii — acestea sînt rezultatele alianţei de guvernare în ultimii 4 ani