Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă privind întrevederea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Topiola

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 septembrie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Pe 25 septembrie a avut loc întrevederea Preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Topiola. În cadrul întrevederii părţile au discutat situaţia politică curentă, precum şi chestiuni privind relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Vladimir Voronin a salutat venirea noului şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, menţionînd, că acest fapt are loc într-o perioadă foarte complicată pentru ţară. Preşedintele PCRM a evidenţiat că: “astăzi majoritatea societăţii cere schimbarea guvernării şi categoric nu este de acord cu politica de distrugere a economiei naţionale, privatizare a activelor proprietăţii publice, închidere a şcolilor, spitalelor, obiectelor de menire socială. Noi nu cunoaştem nici o persoană în actualul Guvern care ar fi capabilă să rezolve cel puţin o problemă care stă în faţa ţării”.

“Sîntem îngrijoraţi de faptul unde pleacă sute de milioane din granturi şi credite, acordate autorităţilor din banii plătitorilor europeni de impozite. Trebuie să constatăm că cea mai mare parte din acest ajutor nu a ajuns la destinaţie. Este necesară o verificare independentă serioasă, auditul modului de folosire a fondurilor europene în Republica Moldova” — a propus Preşedintele PCRM.

În încheiere părţile au declarat disponibilitatea de a continua dialogul şi consultările în toate chestiunile de importanţă vitală pentru Republica Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Criza puterii şi mobilizarea întregii societăţi moldoveneşti Comunicat de presă a fracţiunii PCRM din CMC: Chirtoacă şi complicii lui au dejucat şedinţa Consiliului Municipal