Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Adresarea CC al PCRM către cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 8 octombrie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi concetăţeni!

3 octombrie 2013 va intra în istoria ţării noastre ca o zi a ruşinii naţionale, ca ziua transformării definitive a guvernării actuale într-o grupare criminală organizată.

Se ştie că în această zi, pe parcursul audierilor parlamentare, deputaţii fracţiunii PCRM au adus argumente convingătoare şi fapte ce confirmă caracterul ilegal, antipopular şi criminal al acţiunilor guvernării, care au dus la pierderea controlului statal asupra Băncii de Economii şi a Aeroportului Internaţional Chişinău. Deputaţii comunişti au cerut adoptarea de către Parlament a hotărîrii cu privire la anularea acestor decizii hoţeşti.

Dar în hotărîrea adoptată în rezultatul audierilor, toate fărădelegile, hoţia deschisă a proprietăţii statului au fost justificate şi numite singura soluţie posibilă. Hoţia secolului a fost justificată printr-o simplă ridicare a mîinilor deputaţilor din coaliţia majoritară.

Astfel, majoritatea formală, care reprezintă în Parlament doar interesele a doi oligarhi, a scuipat în mod public în interesele cetăţenilor Moldovei şi încă o dată a demonstrat propria impunitate. Hoţii, afaceriştii politici, cei ce încalcă jurămintele şi-au legalizat în mod deschis dreptul de a fura ziua în amiaza mare de la popor, de la stat, de la ţară.

Concetăţeni,

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova vă adresează un apel de a face uz de ultima metodă existentă pentru a alunga acest grup de hoţi şi afacerişti de la guvernare. Noi sîntem în stare să le “aprindem” foc sub picioare! Noi sîntem în stare să le refuzăm orice încredere! Noi sîntem în stare, prin metode democratice, să-i eliminăm de la putere.

Jos gruparea criminală a hoţilor şi bandiţilor! Jos guvernul Leancă!

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
Sursa: comunist.md

Declaraţia CC al PCRM privind falsificarea faptelor şi manipularea opiniei publice la postul de televiziune “Publika TV” Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului privind privatizarea BEM şi concesionarea AIC