Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Chirtoacă, specialistul haosului artificial

|versiune pentru tipar||
PCRM / 10 decembrie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal Chişinău îşi exprimă protestul faţă de noua tentativă de blocare a activităţii CMC. Şedinţa din 10 decembrie a CMC, care a fost deja întreruptă anterior, a fost din nou anulată din lipsă de cvorum. În sala de şedinţe, la ora stabilită, erau prezenţi doar consilierii comunişti. Şedinţa CMC a fost ignorată de consilierii liberal-democraţi, liberali, democraţi, liberal-reformatori, socialişti şi aleşii neafiliaţi.

Din păcate, asemenea atmosferă în CMC a devenit specifică.

Fracţiunea PCRM a atras atenţia în repetate rînduri asupra incapacităţii şi lipsei de interes a administraţiei municipiului de a organiza efectiv activitatea CMC. Din contra, administraţia capitalei blochează orice propunere constructivă de stabilizare a situaţiei din CMC. Şedinţele Consiliului sunt stabilite şi anulate haotic, ordinea de zi este scrisă în grabă (în cele mai dese cazuri, aceasta este supraîncărcată), proiectele de decizii sunt elaborate incompetent ori sunt “pierdute”, iar părerile locuitorilor municipiului pe anumite probleme stringente sunt ignorate.

Fracţiunea PCRM consideră că acest haos creat artificial este menit să ascundă nu doar incompetenţa profesională a actualului primar, Dorin Chirtoacă, şi a anturajului său format din reprezentanţi ai aşa-ziselor puteri “democratice”, dar şi aderenţa evidentă a actualului edil la aventurismul politic, care ia forma unei patologii.

Ultima manifestare de acest gen este decizia recentă a primarului general de a organiza, la 9 mai, pe bulevardul principal al capitalei nu Ziua Victoriei, ci Ziua Europei. Calificăm această acţiune ca o insultă ieşită din comun adusă memoriei sfinte a eroismului soldatului sovietic, ca o intenţie de a fura una dintre cele mai importante sărbători ale poporului moldovenesc.

Este curios faptul că această provocare murdară din partea lui D. Chirtoacă vine imediat după revenirea sa de la Vilnius, unde a fost transportat de stăpînii săi de la Bucureşti. Probabil, indicaţiile date de aceştia sunt mai importante pentru primarul de la Chişinău, decît opinia şi problemele sutelor de mii de chişinăuieni, care zilnic suportă consecinţele politicilor antisociale promovate de administraţia municipală şi centrală.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal Chişinău condamnă cu fermitate asemenea iresponsabilitate şi uneltire deschisă din partea administraţiei municipiului şi este decisă să întreprindă cele mai eficiente măsuri pentru a contracara o asemenea practică nedemnă. De asemenea, suntem convinşi că lucrurile în municipiul Chişinău pot fi schimbate radical doar împreună cu demontarea decisivă a regimului de guvernare antipopular din Moldova.

Serviciul de presă al Fracţiunii PCRM în CMC
Sursa: comunist.md

Adresarea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova către partidele politice, mişcările şi organizaţiile obşteşti Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova