Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Astăzi, regimul întreprinde toate măsurile pentru a închide gura jurnaliştilor

|versiune pentru tipar||
PCRM / 24 ianuarie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Pe 24 ianuarie a avut loc întrevederea preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu comisarul european pentru extindere, Stefan Fule. În cadrul întrevederii, părţile au dezbătut un spectru larg de probleme interne şi externe cu care se confruntă Republica Moldova.

Vladimir Voronin a remarcat că anul politic a început cu un atac fără precedent la adresa libertăţii de exprimare, asupra televiziunilor necontrolate de guvernare. “Regimul astăzi întreprinde toate măsurile pentru a închide gura jurnaliştilor şi a limita libertatea de exprimare în ţară”, a declarat Voronin. În context, a fost remarcat că problema respectării libertăţii mass-media nu poate fi considerată închisă pînă nu va fi restabilită emiterea tuturor televiziunilor închise, pînă NIT-ul nu va reveni în eter.

Vladimir Voronin a atras atenţia asupra atacului continuu din partea Bucureştiului oficial asupra statalităţii moldoveneşti şi a identităţii noastre. În context, preşedintele Partidului Comuniştilor a remarcat: “Noi chemăm Bruxelles-ul să condamne în mod deschis declaraţiile preşedintelui României. Moldova nu este al doilea stat român, nu este pămînt românesc, iar moldovenii nu sînt români. Pentru prima dată preşedintele unui stat membru al UE şi NATO a declarat pretenţii teritoriale faţă de alt stat, membru al ONU, OSCE, al Consiliului Europei. Este o politică îndreptată împotriva independenţei, statalităţii şi integrităţii teritoriale moldoveneşti”.

În context, a fost reiterat apelul către UE de a aprecia la justa valoare acţiunile Bucureştiului oficial.

Sursa: comunist.md

Alocuţiunea deputatului PCRM, Mark Tkaciuk, la mitingul consacrat aniversării a 90-a de la decesul lui Lenin, 21 ianuarie 2014 Declaraţia lui Boris GOLOVIN, preşedintele fracţiunii PCRM în CMC, cu privire la adoptarea în lectura a doua a proiectului bugetului municipiului Chişinău pentru anul 2014