Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă privind întrevederea preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu Preşedintele Republicii Cehe, Miloş Zeman

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 22 mai 2014 Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Cehe, Miloş Zeman.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind securitatea regională în contextul evenimentelor din Ucraina şi a consecinţilor acestora asupra stabilităţii din Republica Moldova.

Vladimir Voronin a subliniat că, cea mai avantajoasă soluţie pentru Moldova în condiţiile unei instabilităţi regionale este adoptarea legii constituţionale privind neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. În opinia Preşedintelui PCRM, aceasta lege ar crea premise pentru asigurarea stabilităţii interne. Voronin a mai subliniat că, această lege ar confirma neutralitatea Republicii Moldova şi va crea un cadru necesar pentru elaborarea unor soluţii viabile pentru reglementarea problemei transnistreane şi a identificării statutului regiunii.

Totodată, cei doi oficiali, au făcut un schimb pe marginea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Preşedintele PCRM a subliniat că, societatea moldovenească, structurile neguvernamentale, formaţiunile politice sunt dezamăgite de conţinutul Acordului. Acesta, potrivit lui Voronin a fost negociat netransparent iar cetăţenii ţării au fost excluşi totalmente din procesul de alegere a viitorului ţării.

În acest context, liderul PCRM a menţionat că, este necesar ca actuala guvernare şi autorităţile europene să amîne semnarea Acordului pentru a oferi posibilitatea de a-l examina minuţios în special, la capitolul ce ţine de angajamentele care ne sunt impuse.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM întrevederea cu Jan Kickert şi Michael Schwarzinger