Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea cu ambasadorii statelor-membre ale Uniunii Europene

|versiune pentru tipar||
PCRM / 28 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 28 mai 2014 Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor-membre ale Uniunii Europene. Părţile au făcut un schimb de opinii privind Acordul de Asociere şi a consecinţelor acestuia asupra economiei Republicii Moldova.

Vladimir Voronin a subliniat că, PCRM porneşte de la faptul că aderarea ţării noastre la UE în calitate de membru cu drepturi depline este imposibilă într-un viitor apropiat.

Vladimir Voronin a menţionat şapte poziţii din Acordul de Asociere, inadmisibile din punctul de vedere al PCRM. “Există mai multe poziţii care contravin Constituţiei Republicii Moldova şi nu ţin cont de drepturile suverane ale statului nostru. În special, crearea diverselor structuri supranaţionale şi excluderea Parlamentului din procesul de luare a deciziilor, fapt ce contravine principiilor de suveranitate ale Republicii Moldova”, a punctat liderul comuniştilor.

Vladimir Voronin a mai menţionat că Acordul nu prevede soluţii pentru depăşirea unor probleme principiale cu caracter social.

“Proiectul Acordului de Asociere cu UE nu corespunde cerinţelor de modernizare a Moldovei. Chiar dacă unele poziţii ale acestui document pot fi utilizate pe viitor, în anasamblu el nu poate fi semnat deoarece contravine interesul naţional al RM”, a finalizat liderul PCRM.

La rîndul lui, ambasadorul UE în Moldova Pirkka Tapiola a menţionat că la moment nu se pune în discuţie aderarea ţării noastre la UE, iar toată atenţia trebuie să fie acordată modernizării ei, inclusiv a Transnistriei. “Integritatea teritorială a Moldovei este un aspect foarte important, dar realizarea acestui deziderat depinde în totalitate de Chşinău”, a specificat Tapiola.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM întrevederea cu Jan Kickert şi Michael Schwarzinger Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova