Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Grupul Vişegrad

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 iunie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 3 iunie 2014, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu delegaţia Grupului de la Vişegrad.

Reprezentanţii acestei structuri europene regionale, însoţiţi de ambasadorii Cehiei, Slovaciei, Poloniei şi Ungariei în Republica Moldova s-au interesat de situaţia politică din ţara noastră, dar şi de perspectivele europeane ale Republicii Moldova.

Preşedintele Voronin a menţionat că, actuala guvernare mimează reformele, în schimb, aplică un sistem corupţional organizat la nivel de stat. În consecinţă, majoritatea granturilor şi creditelor oferite ţării noastre au fost furate sau distribuite ilegal, astfel, datoria externă a Moldovei în ultimii cinci ani a atins cota de 60% din PIB, fără un efect vizibil pentru societate. În opinia liderului PCRM, generaţiile viitoare ale ţării vor fi nevoite să restituie din cont propriu banii delapidaţi de actuala guvernare.

Părţile au discutat şi despre posibila semnare a Acordului de Asociere RM-UE. În această ordine de idei, Voronin a accentuat că, PCRM este dezamăgit de comportamentul autorităţilor actuale care nu au purtat un dialog sincer şi deschis cu societatea moldovenească privind consecinţele implementării Acordului. Acest lucru, potrivit lui Voronin, a creat un decalaj enorm între declaraţiile guvernanţilor şi disponibilitatea societăţii de a accepta prevederile documentului respectiv.

Voronin a specificat că, PCRM nu se declară împotriva modernizării Republicii Moldova însă, nu acceptă textul Acordului în actuala redacţie, deoarece prevederile acestuia ignorează interesele cetăţenilor şi vor transforma Moldova într-o colonie a UE.

În cazul revenirii la guvernare, PCRM va depune toate eforturile pentru a convinge structurile europene în necesitatea renegocierii prevederilor Acordului la capitolele ce afectează suveranitatea şi discriminează posibilităţile economice ale Moldovei, a subliniat preşedintele comuniştilor.

Voronin a mai menţionat că, PCRM optează şi va opta în relaţiile cu partenerii externi pentru legiferarea la nivel internaţional a statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Fracţiunea parlamentară a PCRM solicită convocarea în regim de urgenţă a şedintei extraordinare a Legislativului Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — William Moser