Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Tun Mintao

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 iunie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut azi, 19 iunie a.c. o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tun Mintao.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei politice din Republica Moldova şi au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Vladimir Voronin l-a informat pe Tun Mintao despre acţiunile întreprinse de PCRM în vederea pregătirii formaţiunii către campania electorală.

Părţile au constatat cu satisfacţie nivelul înalt de cooperare între Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi Partidul Comunist Chinez.

Interlocutorii au apreciat eficienţa vizitelor de lucru la Beijing a activiştilor PCRM, organizate de către Departamentul relaţiilor externe al Comitetului Central al PCC, care au avut loc în 2011 şi 2012. În acest context, Voronin a mulţumit oficialului chinez pentru conlucrare şi a expus disponibilitatea formaţiunii pe care o conduce de a extinde raporturilor interpartiinice.

Tun Mintao a lansat o invitaţie pentru reprezentanţi ai PCRM de a vizita China în a doua jumătate a lunii iulie 2014, în vederea discutării perspectivelor cooperării economice dintre cele două state şi a posibilităţilor investiţionale în economia Moldovei.

Preşedintele PCRM a mulţumit pentru invitaţie şi a subliniat că, PCRM este gata pentru extinderea cooperării atît la nivelul partidelor, cît şi interstatal şi va întreprinde acţiuni concrete pentru o cooperare cît mai eficientă cu China.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Telnov l-a înlocuit pe Mark Tkaciuk în fracţiunea parlamentară a PCRM Declaraţia fracţiunii Parlamentare a PCRM cu privire la acordul de Asociere UE-RM