Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova referitor la asumarea răspunderii Guvernului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 iulie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru 11 proiecte de legi, aceasta nu este altceva decît un truc electoral, manipulator a coaliţiei de guvernare, o modalitate de uzurpare a puterii în stat.

Ne-am convins încă o dată de faptul că majoritatea parlamentară este în incapacitatea de a organiza o activitate legislativă eficientă, constituţională şi legală, precum şi că lipseşte voinţa politică de a adopta legi care sunt de importanţă economică şi socială primordială pentru societatea noastră. Parlamentul, în primăvara anului curent, nu a desfăşurat activitate legislativă timp de 2 luni, iar în ultima perioadă activează în regim incendiar, avînd în agendă pentru 2 zile mai mult de 70 de proiecte de legi. Nici nu poate fi vorba despre o anumită calitate, mai ales în condiţii cînd sînt inserate prevederi obscure, vagi, care vin să satisfacă interese de grup sau de partid. Avînd concurenţa de intenţii, majoritatea parlamentară nu este capabilă să decidă, fiind zguduită de acuze reciproce, şantaj, răzbunări, jocuri de culise.

Parlamentul a fost transformat într-o tipografie, opiniile nu sunt auzite, consultările nu sunt admise, există doar tragerea sforilor şi tîrgul politic. Iată toată democraţia coaliţiei proeuropene!

Această procedură inedită este rezultatul nedorinţei de a promova reforme necesare şi utile, precum şi a intrigilor permanente din cadrul coaliţiei, constituită din exponenţii Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat, Liberal şi Liberal Reformator, precum şi a tot soiul de socialişti, renăscători şi neafiliaţi. Absolut nu este clar pînă unde se doreşte această asumare de răspundere şi care vor fi efectele ei.

Fiind martori ai recentelor falsificări în procedura de vot şi de examinare a unor proiecte sensibile şi contradictorii, fracţiunea PCRM a fost nevoită să părăsească sala de şedinţe, în nedorinţa de a participa la ilegalităţile coaliţiei, planificate şi regizate.

Pe parcursul acestei legislaturi, Fracţiunea PCRM a înaintat o serie de iniţiative şi moţiuni îndreptate spre îmbunătăţirea calităţii actului de guvernare, eficientizarea procesului de reglementare a activităţii antreprenoriale, fortificarea gradului de autonomie locală, sporirea susţinerii sociale a categoriilor vulnerabile a populaţiei, îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, consolidarea statului moldovenesc şi multe altele. Niciuna dintre ele nu a fost susţinută!

Oamenii, cetăţenii, alegătorii vor da apreciere actualei guvernări la 30 noiembrie curent, iar decizia din această zi va permite Republicii Moldova ieşirea din criza politică profundă şi sistemică, în care ţara se află în ultimii 5 ani. Numai alegerile parlamentare vor pune capăt dezordinii şi haosului în ţară.

Sursa: www.pcrm.md

Mesajul Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin adresat ÎPS Mitropolit Vladimir Declaraţia Comitetului Central al PCRM cu privire la dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist din Rada Supremă a Ucraine