Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Comitetului Central al PCRM cu privire la dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist din Rada Supremă a Ucraine

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 iulie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 22 iulie 2014, rada Supremă a Ucrainei a votat pentru dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist. Drept motiv, au servit declaraţiile reprezentanţilor acestei fracţiuni care s-au opus activ desfăşurării acţiunilor militare în Sud-Estul Ucrainei. Prin dizolvarea fracţiunii comuniste, actualul regim din Ucraina a demonstrat că, promovează o politică care este departe de normele şi standardele democratice. Terorizarea celora care au alte viziuni şi valori, ridicarea interdicţiei privind propaganda fascismului, indulgenţa pentru pogromuri şi acţiuni de vandalism — toate acestea au condus la o decizie fără precedent prin aroganţa sa — interzicerea de facto a celui mai vechi partid din istoria modernă a Ucrainei, Partidul Comunist.

Astfel de practici totalitare contravin Cartei Europei şi tuturor standardelor internaţionale şi provoacă întrebări legitime cu privire la forma de guvernare în Ucraina. Numai un regim care neagă definitiv normele şi principiile democratice de funcţionare a unui stat de drept, un regim care demonstrează laşitate şi frică în raport cu propriul popor, poate interzice singurul partid de opoziţie reprezentat în Rada Ucrainei. Un partid care a obţinut în alegeri milioane de voturi, un partid care se opune unui război civil.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, respectînd principiile democratice de drept, libertatea de exprimare, îşi exprimă solidaritatea cu Partidul Comunist din Ucraina.

CC al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova referitor la asumarea răspunderii Guvernului Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Mehmet Selim Kartal