Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Mehmet Selim Kartal

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 august 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 22 august 2014, Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, Preşedintele PCRM a adus felicitări poporului turc în legătură cu desfăşurarea primelor alegeri prezidenţiale directe şi victoria în scrutin a lui Recep Tayyip Erdogan.

Totodată, Vladimir Voronin şi Mehmet Kartam au efectuat un schimb de opinii vizavi de situaţia internă din Republica Moldova în contextul preconizatelor alegeri parlamentare din toamna anului curent.

La fel, părţile au discutat situaţia din UTA Gagauz-Yeri. Vladimir Voronin a subliniat în acest context că, poziţia PCRM rămîne clară şi neschimbată privind respectarea strictă a prevederilor legislative ale statutului autonomiei. Preşedintele PCRM a menţionat că, în perioada 2001–2009 în Găgăuzia, spre deosebire de perioada actuală au fost realizate mai multe proiecte de ordin economic, social şi umanitar, care au creat condiţii de integrare mai eficientă a locuitorilor regiunii în procesele de modoernizare şi dezvoltare a Republicii Molodva.

În finalul întrevederii, Ambasadorul turc şi-a expus speranţa că următoarele alegeri parlamentare se vor desfăşura într-un spirit democratic şi transparent, pentru beneficiul ţării noastre şi a popotului ei.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Comitetului Central al PCRM cu privire la dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist din Rada Supremă a Ucraine Mesajul de felicitate al lui V. Voronin cu prilejul anivesrării a 70-cea de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă