Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Linas Linkevicius

|versiune pentru tipar||
PCRM / 2 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Linas Linkevicius.

Cei doi au discutat despre situaţia internă din RM şi despre evenimentele care au loc în Ucraina şi consecinţele lor asupra situaţiei din ţara noastră.

Vladimir Voronin a declarat că, poziţia PCRM rămîne neschimbată şi prevede identificarea unor soluţii paşnice de soluţionare a conflictului din statul vecin. Voronin a mai accentuat că, RM este afectată direct de evenimentele din Ucraina deoarece în Moldova locuiesc numerosi cetăţeni de origine ucraineană care moral sînt afectaţi de situaţia din ţara de origine. De asemenea, conflictul din Ucraina poate influienţa negativ şi perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean.

Preşedintele PCRM a reiterat că, comuniştii moldoveni se declară ferm pentru menţinerea statutului de neutralitate şi insistă să fie abrobată legea cu privire la statutul permanent de neutralitate al RM, document ce se află în Parlament deja de 5 ani.

Vladimir Voronin a mai spus că Moldova trebuie să fie modernizată în conformitate cu standardele internaţionale însă, aceste standarde trebuie elaborate reieşind din interesele cetăţenilor acestei ţări precum si a capacităţilor reale ale economiei naţionale. În acest context, Voronin, a spus că, Acordul de Asociere RM-UE este un document semnat în pripă şi nu poate fi aplicat în RM. Intrarea în vigoare a acestuia din 1 septembrie 2014 va destabiliza şi mai mult situaţia social-economică din RM deoarece producătorii moldoveni nu dispun de condiţii şi potenţial pentru a pune în aplicare toate cerinţele impuse de europeni. În plus, intrarea in vigoare a Acordului va îndepărta Moldova şi mai mult de pieţele tradiţionale de desfacere.

Liderul PCRM a mai declarat că, situaţia politică din RM va degrada în periaoda campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Potrivit lui, actuala guvernare va organiza provocări împotriva PCRM, lucru care va destabilizae şi mai mult situaţia din ţară.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Scrisoare deschisă Primului Ministru Republicii Moldova Iurie Leancă Declaraţia PCRM privind situaţia în sistemul educaţional şi a politicilor de tineret