Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Alexandr Soloviov

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 17 septembrie 2014, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Însarcinatul cu Afaceri al Republicii Belarusi în Republica Moldova, Alexandr Soloviov.

Părţile au discutat mai multe subiecte. În special, s-au referit la starea actuală a relaţiilor bilaterale şi la mecanismele care ar putea impulsiona colaborarea de mai departe între cele două ţări.

Preşedintele PCRM a subliniat că în prezent economia naţională se află în pragul unui dezastru provocat de politicile nechibzuite şi iresponsabile ale actualei guvernări. În acest sens, Republica Belarusi ar putea contribui la salvarea producătorilor moldoveni, oferindu-le acestora posibilitatea de a-şi comercializa mărfurile pe piaţa acestei ţări, care este una tradiţională pentru produsele moldoveneşti.

Cei doi oficiali au discutat şi despre situaţia politică din RM în perspectiva alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Vladimir Voronin a reafirmat, că PCRM îşi va construi programul electoral, reieşind din necesităţile cetăţenilor moldoveni, atît în plan intern cît şi extern.

Liderul comuniştilor moldoveni a mai spus că există premise care ar putea conduce la falsificarea rezultatelor alegerilor din noiembrie or, deja, contrar legii, unele partide au demarat campania electorală. Voronin a spus că este important ca şi observatorii din Belarusi să contribuie la asigurarea unui scrtin corect şi transparent.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia PCRM privind situaţia gravă în domeniul ordinii publice şi justiţiei Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Josette Durrieu