Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Josette Durrieu

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 17 septembrie, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu o Delegaţie a Senatului francez condusă de Josette Durrieu care este şi preşedintele gupului prietenilor Moldovei în forul legislativ al Franţei.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre securitatea în regiune în contextul evenimentelor din Ucraina şi impactul lor asupra situaţiei politice din Republica Moldova. Vladimir Voronin a spus că ţara noastră este afectată de instabilitatea din Ucraina, deoarece, în Moldova trăiesc peste 18% de etnici ucraineni pe de o parte, pe de alta, mai este şi prezenţa conflictului nesoluţionat din Transnistria.

În acest sens, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a subliniat că, pentru a consolida stabilitatea şi pacea în ţară, este necesar de a aproba legea cu privire la statutul permanent de neutralitate al RM.

Părţile au vorbit şi despre viitoarele alegeri parlamentare din 30 noiembrie. Voronin a declarat că Partidul Comuniştilor, se bucură ca întotdeauna de cea mai mare încredere în rîndul populaţiei pentru poziţia consecventă şi clară în soluţionarea problemelor cu care se confruntă statul şi cetăţenii săi.

Vladimir Voronin a accentuat că, principalul obiectiv al PCRM este modernizarea ţării şi meniţinerea relaţiilor de vecinătate şi prietenie cu toate ţările din regiune atît în plan politic, cît şi economico-comercial.

Liderul comuniştilor moldoveni a subliniat importanţa prezenţei observatorilor europeni inclusiv a celor francezi, la scrutinul din noiembrie. Prezenţa acestora va preveni fraudarea rezultatelor alegerilor, abuzul de resurse administrative şi a altor abateri de la legislaţia în vigoare.

La rândul său, Josette Dure a apreciat rolul liderului PCRM, declarînd că acesta este una dintre cele mai importante figuri politice din istoria Republicii Moldova. De asemenea, senatorul francez a menţionat că în perioada 2005–2009 cînd a deţinut funcţia de preşedinte al grupului de monitorizare al Consiliului Europei, Republica Moldova a înregistrat progrese în soluţionarea problemelor economice şi sociale, precum şi în promovarea şi implementarea principiilor democratice în conformitate cu standardele europene.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Alexandr Soloviov Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Ulrike Knotz