Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Ulrike Knotz

|versiune pentru tipar||
PCRM / 18 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 18 septembrie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei la Chişinău, Ulrike Knotz.

Liderul comuniştilor moldoveni a salutat desemnarea Doamnei Ulrike Knotz în funcţia de Ambasador al RFG în RM şi i-a urat succes în misiunea sa. Totodată, Voronin a declarat că, PCRM este deschis pentru un dialog permanent şi sincer cu reprezentanţii diplomaţiei germane la Chişinău.

Preşedintele PCRM a afirmat că, activitatea actualei guvernării în cei cinci ani nu a oferit Moldovei posibilitatea de a se dezvolta atît calitativ, cît şi cantitativ. RM a stagnat în toate domeniile în special, pe segmentele economic şi social. Un impediment enorm în modernizarea ţării, în opinia lui Voronin, îl constituie negocierea şi semnarea pripită a Acordului de Asociere RM-UE care nu întruneşte năzuinţele şi speranţele poporului moldovenesc de pe ambele maluri ale Nistrului. Acest document, potrivit liderului PCRM, conţine doar cerinţe, restricţii şi obligaţinui pentru Moldova.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali l-a constituit situaţia politică din ţara noastră în preajma campaniei electorale parlamentare din 30 noiembrie. Vladimir Voronin a spus că actuala putere în acest scrutin va încerca din nou să dezbine poporul impunîndu-l să aleagă între Vest şi Est. Referindu-se la participarea PCRM în alegeri, Voronin a declarat că, programul formaţiunii pe care o reprezintă a fost elaborat în strictă conformitate cu necesităţile cetăţenilor din RM şi că este unul realist care include mecanisme concrete de stabilizare şi modernizare a ţării. De asemenea, liderul comuniştilor a mai menţionat că, în pofida provocărilor la care este supus Partidul Comuniştilor, acesta va avea un comportament demn şi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Vladimir Voronin, a mai remarcat că PCRM întotdeauna, a optat pentru consolidarea statalităţii moldoveneşti, pentru modernizarea ţării şi bunăstarea cetăţenilor ei. Acelaşi priorităţi, PCRM le va dezvolta şi după 30 noiembrie.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Josette Durrieu Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Jaromir Kvapil