Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Matyas Szilagyi

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 decembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 11 decembrie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în RM, Mátyás Szilágyi.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-politică după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Vladimir Voronin a declarat că, scrutinul recent a fost mai degrabă un referendum în cadrul căruia cetăţenii ţării au fost obligaţi să aleagă între Vest şi Est. Încă acum doi ani, PCRM a atenţionat că nu trebuie de admis ca alegerile să se desfăşoare pe principii geopolitice dar pe principii economice şi sociale. Potrivit liderului comuniştilor societatea moldovenească a fost polarizată intenţionat pentru a o sustrage de la adevăratele probleme — degradarea economică a statului, gestionarea frauduloasă a banilor publici, închiderea şcolilor, lipsa unui sistem social funcţional, corupţia la nivel înalt.

Mátyás Szilágyi a menţionat că într-adevăr, societatea moldovenească este polarizată. E necesar ca acest lucru să fie stopat. Oficilaul ungar a declarat că toate problemele trebuie soluţionate prin dialog indiferent dacă este vorba de Fedaraţia Rusă sau Uniunea Europeană. Forţele politice din RM trebuie să găsească consens şi să contribuie la edificarea unui stat de drept în care justiţia este reformată iar corupţia lichidată, a mai spus Mátyás Szilágyi.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Mesajul de felicitare al Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin adresat Preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — William H. Moser