Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — William H. Moser

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 decembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 11 decembrie 2014 Vladimir Voronin, Preşedintele PCRM a avut o întrevedere cu William H. Moser, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea rezulatelor scrutinului electoral din 30 noiembrie 2014.

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a acсentuat că alegerile parlamentare s-au desfăşurat cu abateri grave de la normele legale. În context, el a menţionat faptul că CEC şi Ministerul Justiţiei nu au executat decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel cu privire la suspendarea înregistrării partidului-clonă PCR. De asemenea, o încălcare reprezintă şi proasta funcţionare a Registrului de stat al alegătorului. În plus, autoritatea electorală a evitat să se implice activ în verificarea bugetelor reale investite de concurenţi în campania electorală.

Potrivit lui Vladimir Voronin, Moldova riscă şi în continuare să fie un stat unde corupţia şi nu legea se află în capul mesei.

La rîndul său, William Moser a accentuat că ţara noastră are nevoie de reforme adevărate iar cei care vor guverna ţara trebuie să fie conştienţi că lupta cu corupţia trebuie să devină o prioritate. Diplomatul American a declarat că Moldova are nevoie de organe de conducere competente şi necorupte.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Matyas Szilagyi Hotărîrea Plenarei a XI-ea a CC al PCRM cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi sarcinile pentru viitor ale PCRM