Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Iniţiativele fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la celebrarea aniversării a 70-cea de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 30 ianuarie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În anul 2015 se împlinesc 70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941–1945. Acest eveniment este de o importanţă istorică deosebită nu doar pentru popoarele statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente, dar pentru întreaga omenire.

În contextul celebrării în anul 2015 a aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului, fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din Parlament a lansat un şir de iniţiative întru celebrarea aniversării şi susţinerea veteranilor, printre care:

Totodată, fracţiunea PCRM î-şi exprimă îngrijorarea faţă de atitudinea iresponsabilă a Guvernului cu privire la pregătirea celebrării a 70-a a Victoriei asupra fascismului, menţionînd că pînă la moment Guvernul nu a prezentat Parlamentului spre aprobare Planul de acţiuni privind pregătirea şi celebrarea aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului, deşi era obligat prin Hotărîrea Parlamentului nr. 335 din 23.12.2013 să prezinte un asemenea Plan pînă la data de 23 iunie 2014.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova solicită Guvernului să întreprindă măsurile ce se impun întru prezentarea în termeni proximi a Planului de acţiuni privind pregătirea şi celebrarea aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului precum şi examinarea de urgenţă a tuturor iniţiativelor ce ţin de susţinerea socială a veteranilor celui de-al doilea război mondial.

Fracţiunea parlamentară a PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Problemele sociale ale cetăţenilor — agenda prioritară a Fracţiunii parlamentare a PCRM