Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Deputaţii din comisia pentru protecţie socială, sănătate şi familie în vizită la Azilul din Puhăceni

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Bătrânii de la Azilul din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, au marcat începutul primăverii şi a Mărţişorului alături de deputaţii din comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti şi Boris Golovin. Parlamentarii au efectuat duminică, 1 martie, o vizită la acest azil pentru a le aduce în dar oamenilor rămaşi fără sprijinul din partea celor apropiaţi câte un Mărţişor — simbol al primăverii, cadouri, dar şi pentru a discuta cu ei despre cele mai strungente probleme şi doleanţe.

Tudor Nicoară, directorul azilului, a declarat că deputaţii au fost primii care în acest an au deschis uşa azilului, unde sunt cazaţi 24 de bătrâni din mai multe sate ale raionului.

“Oamenii de aici ai reacţionat cu satisfacţie la această vizită. Bătrânii s-au bucurat că nu-s uitaţi şi că îi vizitează deputaţii. Avem parte de oaspeţi şi din raion şi din Chişinău, iar primii care au deschis uşa azilului în acest an au fost deputaţii Oxana Domenti şi Boris Golovin”, a declarat directorul azilului.

Potrivit lui Tudor Nicoară, doleanţele exprimate de bătrâni în cadrul discuţiei cu deputaţii din comisia parlamentară pentru protecţie socială, sănătate şi familie s-au referit la necesitatea unei atenţii mai bune din partea statului şi la accesibilitatea la serviciile medicale.

Dicetorul azilului a declarat că şi colectivul instituţiei a avut unele solicitări pe care le-au prezentat legislatorilor. “Am solicitat ajutor pentru reparaţia gardului şi instalarea unei noi uşi la intrarea în sediu. De asemenea, avem nevoie de paturi noi, pentru că cele care sunt acum în azil au fost luate de la spital, avem nevoie şi de mobilă”, a precizat Nicoară.

Un alt subiect discutat cu deputaţii Domenti şi Golovin s-a referit la nevoia procurării unui automobil pentru azil. “Suntem nevoiţi să trimitem bătrânii noştri cu microbuzul de rută la Chişinău, atunci cân au nevoie de consultaţia unui medic specialist”, a declarat directorul.

La Azilul din Puhăceni sunt persoane singuratice care în viaţa lor nu au avut pe nimeni, sau cărora le-au decedat rudele apropiate. Cel mai în vârstă locatar al acestui azil are 90 de ani.

Sursa: www.pcrm.md

Plenara ordinară a CC al PCRM Poziţia fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova vizavi de activitatea CCA