Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungare în Republica Moldova Matyas Szilagyi

|versiune pentru tipar||
PCRM / 20 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 20 martie curent, Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungare în Republica Moldova Matyas Szilagyi.

Interlocutorii au trecut în revistă evoluţia evenimentelor de ultimă oră din Republica Moldova, activitatea Parlamentului şi Guvernului, perspectivele şi eventualele rezultate ale alegerilor în Gagauz-Yeri şi preconizatele alegeri în organele administraţiei publice locale.

Preşedintele Partidului Comuniştilor a subliniat, că nu este satisfăcut de ritmul de activitate al Parlamentului şi Guvernului, de lipsa de interacţiune dintre legislativ şi executiv, care ar urma să fie revizuită în vederea obţinerii unor rezultate mai palpabile şi a eficientizării lor în interesul cetăţenilor.

Vladimir Voronin a reiterat, că poziţia Partidului Comuniştilor vizavi de această activitate este una clară şi deschisă, — PCRM va susţine în Parlament orice proiect de lege care va aduce beneficii cetăţenilor ţării, precum şi a tuturor eforturilor Guvernului în vederea creşterii bunăstării populaţiei Republicii Moldova.

Cu referinţă la alegerile din Gagauzia, care urmează să aibă loc pe 22 martie curent, Vladimir Voronin a menţionat, că PCRM va respecta voinţa gagauzilor exprimată prin vot şi este pregătit să colaboreze cu acel candidat care va învinge în scrutinul pentru funcţia de başcan, pentru a asigura realizarea în deplină măsură a prevederilor legislaţiei cu privire la autonomia Gagauziei.

Discutînd despre alegerile în administraţia publică locală, Vladimir Voronin a susţinut, că acestea trebuie să fie organizate regulamentar în concordanţă cu legislaţia în vigoare, şi să urmărească ca scop şi sarcină primordială apropierea puterii locale de cetăţeanul de rind.

La fel, Vladimir Voronin şi Matyas Szilagyi au discutat despre necesitatea îmbinării eforturilor tuturor forţelor din ţară pentru obţinerea unei stabilităţi politice, care va permite realizarea unor programe economice şi sociale în favoarea cetăţenilor, organizarea unui sistem eficient de combatere a corupţiei şi altor proiecte de interes naţional.

Sursa: www.pcrm.md

Comisia parlamentară administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice a luat în discuţii necesitatea construcţiei podului peste Nistru Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova Ulrike Knotz