Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova Ulrike Knotz

|versiune pentru tipar||
PCRM / 20 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 20 martie 2015, Preşedintele Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova Ulrike Knotz.

Vladimir Voronin şi Ulrike Knotz au trecut în revistă situaţia politică din Republica Moldova şi avansarea ţării noastre pe calea democraţiei şi a statului de drept.

Un capitol aparte în cadrul discuţiei a ţinut de problematica trasnistreană şi a reluării negocierilor în formatul 5+2, precum şi a perspectivelor de aprofundare a statutului de neutralitate al Republicii Moldova.

Vladimir Voronin a menţionat, că susţine reluarea neîntîrziată a negocierilor dintre Chişinău şi Tiraspol, a activităţii grupurilor de lucru sectoriale, consolidarea măsurilor de încredere şi scoaterea imediată a barierelor pentru călătoriile cetăţenilor peste frontiera administrativă cu Trasnistria.

Vladimir Voronin s-a expus pentru convocarea negociatorilor politici ale părţilor şi organizarea consultărilor în formatul 5+2, subliniind că pledează pentru păstrarea mecanismului prezent de negocieri şi convingerea că alte formule de consultări nu vor putea debloca situaţia şi determina statutul juridic al regiunii.

Referindu-se la subiectul neutralităţii Republicii Moldova şi a necesităţii aprofundării acesteia în plan legislativ, Vladimir Voronin a expus speranţa, că toate formaţiunile politice prezente în Parlament vor susţine proiectul de lege în acest domeniu propus de PCRM, care poate crea baza legală pentru consolidarea internă şi recunoaşterea internaţională a neutralităţii ţării.

Vladimir Voronin şi Ulrike Knotz au discutat la fel situaţia din Gagauzia în contextul preconizatelor alegeri în autonomie, alte subiecte de interes comun.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungare în Republica Moldova Matyas Szilagyi Un proiect aşteptat