Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM promovează femeile în organele administraţiei publice locale

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 aprilie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În perioada 24–25 aprilie 2015 la Chişinău a avut loc seminarul organizat cu suportul UN WOMEN “Tehnici de comunicare strategică şi interacţiunea cu mass media”, la care au participat membrele organizaţiilor teritoriale de femei din Făleşti, Orhei, Hînceşti, Cahul, Bălţi, Drochia, Anenii Noi şi mun. Chişinău. Principalele subiecte ale instruirii au fosti: pregătirea mesajului electoral, tehnici de concepere a unui discurs public; particularităţile mass-media din perspectivele politicianului; comunicarea prin mass media.

Femeile doresc şi pot să se implice în campania electorală în calitate de candidaţi la funcţiile de primari şi consilieri locali. Ele demonstrează, de fiecare dată, responsabilitate maximă, calităţi organizatorice şi implicare activă în viaţa societăţii.

PCRM şi de această dată face miză pe cele mai active femei, promovîndu-le în organele administraţiei publice locale.

Activistele organizaţiei raionale de femei din Rezina au organizat instruirea candidatelor în funcţii de primar, consilieri locali

La 26 aprilie în or. Rezina s-au întrunit activistele organizaţiei raionale de femei din cadrul Uniunii Femeilor din RM — candidaţi la funcţia de consilier raional, local, la funcţia de primar, pentru a lua parte la instruirea organizată cu suportul Institutului Naţional Democratic.

Ele au posibilitatea de a însuşi metode noi care urmează a fi implementate în dialog cu alegătorii. Împreună ele identifica problemele prioritare ale alegătorilor, învăţa să dezvolte o strategie de informare şi paşi spre rezolvare, să scrie materiale de comunicare, instrumente de aflare cum vor vota oamenii, cum să formeze o echipă bună de activişti.

Femeile din Orhei au decis participarea activă în scrutinul electoral pentru fincţiile de primar şi consilieri

Şi la Orhei organizaţia teritorială a femeilor din cadrul PCRM s-a întrunit duminică, 26 aprilie, pentru a discuta participarea în cadrul alegerilor locale. Femeile au decis implicarea activă, înţelegînd că alegerile locale au un impact enorm asupra viitorului localităţilor din ţara noastră.

Oamenii îşi leagă anumite speranţe de cei care-i guvernează şi e necesară o abordare serioasă şi de durată a problemelor legate de viaţa cetăţenilor.

Femeile pot şi merită să conducă primăriile, satele, oraşele.

Ele au demonstrat acest lucru în repetate rînduri. Şi la alegerile care urmează ele vor avea de spus cuvîntul său ferm, chibzuit şi de netăgăduit.

La întrunire a participat preşedintele Uniunii Femeilor din RM, deputatul Galina Balmoş.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele Vladimir Voronin s-a întîlnit astăzi cu membrii de partid din raioanele Comrat şi Ceadîr-Lunga Mai bine de două săptămîni Parlamentul nu s-a întrunit în şedinţe în plen