Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Ina Şupac: Atitudinea conducerii Parlamentului faţă de sărbătoarea de 9 mai este inadmisibilă şi umileşte demnitatea poporului nostru

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 mai 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Amintim că la ceremoniile consacrate Zilei Victoriei de la Complexul memorial ETERNITATE, conducerea Parlamentului a lipsit. Pentru prima dată în istoria ţării din ultimii 15 ani au fost depuse coroane doar din partea Guvernului şi a Preşedintelui.

“Ce putea să se întîmple încît preşedintele Parlamentului, dl Candu A., vicepreşedintele Palihovici L., să ignoreze totalmente acest eveniment,” a întrebat dna deputat, Ina Şupac în cadrul şedinţei din 14 mai, de altfel prima şedinţă la care a participat dumneaei după înmînarea mandatului. Vicepreşedintele Vitiuc V. se afla în delegaţiea oficială care a participat la ceremoniile consacrate Zilei Victoriei la Moscova.

“Am controlat agenda oficială a conducerii Parlamentului, afişată pe site-ul legislativului, şi nu se conţineau în ea evenimente care ar fi împiedicat participarea la miting şi depunere de flori”, a mai menţionat Ina Şupac.

A fost remarcat şi faptul că nici la Ambasada Rusiei, în cadrul recepţiei cu ocazia zilei de 9 mai nu au fost prezenţi careva din oficialii de rang înalt ai ţării - nici preşedintele Parlamentului, nici primul ministru şi nici preşedintele ţării. Despre ce fel de relaţii diplomatice, strategice şi de parteneriat poate fi vorba?

În cadrul şedinţei Parlamentului conducerea a reproşat că ei sînt liberi în a decide unde şi cînd să meargă. Da, ei sînt liberi, dar trebuie să ţină minte că sînt aleşii poporului, în slujba poporului şi promovează interesul acestui popor, iar înaltele funcţii îi obligă să aibă o atitudine corectă faţă de întreg poporul. Aşa ar trebui să fie!

Sursa: www.pcrm.md

Ziua Familiei — invită Uniunea Femeilor din RM