Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Legea privind colegiul medicilor

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 mai 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea pentru controlul constituţionalităţii Legii nr. 261 din 1 noiembrie 2013 cu privire la Colegiul Medicilor din Republica Moldova, sesizarea deputaţilor comunişti.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională la 5 martie 2014 de către deputaţii în Parlament, dnii Artur Reşetnicov şi Igor Vremea, pentru controlul constituţionalităţii articolelor 2, 3, 4, 6, 7, 9, 20, 21 şi 22 din Legea nr. 261 din 1 noiembrie 2013 cu privire la Colegiul Medicilor din Republica Moldova.

Autorii sesizării au pretins că statutului juridic al Colegiului Medicilor încalcă competenţele Ministerului Sănătăţii, contrar articolelor 1 alin. (3), 16, 20, 72 alin. (3), 96, 107, 114 din Constituţie.

Curtea a constatat că aceasta lege vine în contradicţie cu principiile constituţionale, că unele din atribuţiile Colegiului Medicilor dublează atribuţiile, chiar şi exclusive, ale Ministerului Sănătăţii, care este organul central de specialitate ce promovează politica în domeniul sănătăţii.

Având în vedere faptul că deficienţele constatate afectează funcţionarea legii în întregime, Curtea a invalidat legea integral.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Ziua Familiei — invită Uniunea Femeilor din RM Declaraţia fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova