Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 septembrie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

La întrevedere s-a discutat un spectru larg de probleme privind cooperarea bilaterală moldo-chineză, dar şi relaţiile interpartinice dintre PCRM şi PCP.

Vladimir Voronin l-a informat pe diplomatul chinez despre situaţia politică şi social — economică din Republica Moldova, evoluţia evenimentelor de ultimă oră din ţara noastră, inclusiv a manifestărilor din PMAN şi atitudinii Partidului Comuniştilor faţă de acestea.

Cu referinţă la relaţiile bilaterale, Vladimir Voronin şi Zhang Yinghong au apreciat înalt dinamica raporturilor dintre Republica Moldova şi China, fiind de acord, în acelaşi timp, că potenţialul bilateral nu este valorificat în deplină măsură.

În acest sens, Vladimir Voronin a adus în calitate de exemplu perioada guvernării PCRM, atunci cînd raporturile dintre Moldova şi China au cunoscut un dinamism deosebit, inclusiv la nivel politic, prin vizite reciproce la nivel înalt, economic, prin investiţii chineze considerabile în economia moldovenească şi cultural, prin schimburi de programe culturale.

Vladimir Voronin a apreciat înalt şi relaţiile tradiţionale de prietenie şi cooperare dintre Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi Partidul Comunist Chinez, aducînd mulţumiri pentru disponibilitatea părţii chineze de a găzdui delegaţii ale PCRM la Beijing pentru consultări la nivel de partide, subliniind, că tocmai în această perioada în China se află o delegaţie reprezentativă a partidului nostru, care poartă discuţii cu conducerea Partidului Comunist Chinez.

La finele întrevederii, Vladimir Voronin a urat Ambasadorului Zhang Yinghong succes în activitatea sa în Republica Moldova şi a expus speranţa, că raporturile dintre Republica Moldova şi Republica Populară Chineză vor cunoaşte o dezvoltate ascendentă continuă, PCRM fiind disponibil să contribuie în acest proces.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Moţiune de cenzură asupra activităţii Guvernului