Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la desemnarea Guvernului Sturza

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 ianuarie 2016
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Azi, 4 ianuarie 2016 Parlamentul Republicii Moldova se convoacă într-o şedinţă specială privind dezbaterea Programului de activitate şi desemnarea noului Guvern.

Prim-ministru desemnat, domnul Ion Sturza a condus Executivul în anul 1999 timp de aproape zece luni şi Guvernul nu a reuşit să dirijeze ţara într-un mod cuvenit. Astfel, la 9 noiembrie 1999 deputaţii comunişti au votat pentru demiterea Guvernului Sturza. A fost un vot decisiv, unul argumentat şi motivat.

Prezentîndu-se drept un candidat “apolitic”, domnul Sturza a făcut mai multe declaraţii politice neîntemeiate. Candidatul desemnat nu a fost prezent în ţară mai mult timp, nici pe plan politic, nici pe cel economic. Prin urmare, Dlui creează impresia unui “observator din exterior”, ce nu ne permite să contăm pe capacităţile lui de a guverna într-o situaţie de criză profundă.

Candidaţii la funcţia de miniştri, cu excepţia unora, reprezintă “umbre” din trecut. şi Programul de activitate înaintat de către candidat nu este altceva decît un set de lozinci “la modă” şi nu are nici o tangenţă cu problemele acute ale ţării.

În situaţia creată, Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova consideră şedinţa specială a Parlamentului de azi drept un spectacol cu actori nepotriviţi şi regie falsă pentru viitorul ţării.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova declară că nu va participa la şedinţa specială şi nu va acorda votul de încredere Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova şi a întregii liste a Guvernului înaintate de domnul Ion Sturza.

Sursa: www.pcrm.md

Conferinţa de presă, susţinută de preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la confirmarea Guvernului