Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia preşedintelui PDM, dlui Dumitru Diacov

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 noiembrie 2002
Partidul Democrat din MoldovaConflictul cu “Union Fenosa” este în măsură nu numai sa ştirbească imaginea Moldovei dar şi să creeze probleme considerabile pentru populaţie.

Partidul Democrat din Moldova considera ca şeful statului trebuie sa intervină cît mai urgent în conflictul apărut între organele puterii si compania spaniola “Union Fenosa”. Acest conflict durează de mai mult timp si vine din interiorul partidului de guvenămînt. De aceea, dl Voronin este obligat să intervină şi să stopeze atacurile asupra celui mai serios investitor care activează pe piaţa Republicii Moldova. Nimeni, nici guvernul, nici alte structuri de stat, nu au dreptul sa perturbeze activitatea unui agent economic care activează cu succes, în baza unui contact semnat cu guvernul si contribuie la dezvoltarea economiei moldoveneşti.

Daca dl Voronin doreăte ca în Republica Moldova să existe o atmosfera favorabila investiţiilor străine şi o conlucrare eficienta cu structurile financiare internaţionale, Preşedintele trebuie să demonstreze voinţa politica şi să oprească dezmăţul represiv al organelor de control, care activează nu conform legislaţiei ci la indicaţiile subiective ale unor înalţi funcţionari de stat.

Un conflict major cu compania spaniolă este în măsură nu numai să ştirbească imaginea Moldovei în exterior dar şi să creeze probleme considerabile atît pentru populaţie cît şi pentru ţară. De fapt aceasta situaţie se refera nu numai la “Union Fenosa” dar şi în general fată de toţi oamenii de afaceri străini sau autohtoni, ceea ce determina climatul investiţional în general în Moldova.

  Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova