Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat din Moldova a fost înregistrat în calitate de concurent electoral

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 februarie 2009
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a fost înregistrat în calitate de concurent electoral de către Comisia Electorală Centrală. Simbolul electoral al PDM reprezintă trei trandafiri care pornesc dintr-o singură steblă, înscrişi într-un cerc conturat cu o linie întreruptă pe fundal deschis. “Moldova merită mai mult” — este mesajul central al Partidului Democrat din Moldova pentru alegerile parlamentare din acest an, PDM venind cu soluţii şi programe viabile de scoatere a ţării din impas. Din acest moment, Partidul Democrat îşi începe campania electorală pentru toată ţara, cu drepturi depline de a-şi face campanie publicitară.

Partidul Democrat depus, pe 10 februarie, o contestaţie la CEC, prin care contestă unele prevederi ale Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova. Potrivit pct.51 al actului cu pricina, “dezbaterile vor fi organizate numai după expirarea termenului prevăzut de Codul electoral pentru înregistrare candidaţilor la alegeri”, ceea ce înseamnă că această modalitate de agitaţie electorală se limitează la, practic, ultimele 30 de zile de perioadă electorală.

PDM consideră că această prevedere a Regulamentului contravine Codului electoral şi urmează a fi declarată ca fiind ilegală şi propune modificarea pct.51 al Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova prin excluderea frazei “Dezbaterile vor fi organizate numai după expirarea termenului prevăzut de Codul electoral pentru înregistrare candidaţilor la alegeri” din conţinutul acestuia. Stabilind restricţia de organizare a dezbaterilor până la expirarea perioadei de înregistrare a concurenţilor electorali, Comisia Electorală Centrală a îngrădit dreptul concurenţilor electorali înregistraţi să desfăşoare, pe parcursul întregii campanii electorale a lor, agitaţia electorală prin intermediul dezbaterilor electorale, în cadrul cărora să supună discuţiei programele lor electorale

PDM declară că actuala formulă a Regulamentului, prin fraza “Dezbaterile vor fi organizate numai după expirarea termenului prevăzut de Codul electoral pentru înregistrare candidaţilor la alegeri”, din pct.51 al Regulamentului, Comisia Electorală Centrală a adus atingere dreptului la agitaţia electorală, drept garantat concurentului electoral înregistrat, şi acest lucru poate fi tratat drept o înrăutăţire a cadrului normativ şi, prin urmare, o depăşire de către autoritatea electorală a atribuţiilor sale.

Serviciul de presă al PDM
Gastarbaiterii sînt principalii investitori în economia Republicii Moldova Producătorii autohtoni suportă pierderi uriaşe