Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu şi Igor Corman au dezbătut tema crizei politice cu membrii Bundestagului German

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 martie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, şi Igor Corman — au susţinut conferinţa de presă cu privire la rezultatele vizitei la Berlin, şi a discuţiilor cu reprezentanţii Bundestagului.Vizita şi discuţiile publice ale domnilor Marian Lupu şi Igor Corman s-au axat pe trei subiecte prioritare. Criza politică şi constituţională din Republica Moldova; procesul de intergrare europeană; precum şi colaborarea bilaterală dintre Partidul Social-Democrat din Germania şi Partidul Democrat din Republica Moldova.

Marian Lupu a specificat faptul că în urma dezbaterilor publice, pe subiectul situaţiei politice din Republica Moldova, experţii germani au spus că “soluţia de ieşire din criza politică şi constituţională în care se află RM, aparţine exclusiv RM, important ca aceasta să fie una legală şi democratică”. Liderul democrat a menţionat faptul că “decizia trebuie să fie conformată avizurilor europene, odată ce RM se află clar orientată spre integrarea europeană”.

Liderul democrat a reiterat importanţa acestei vizite prin faptul că SPD-ul german şi coliţia de guvernare din Germania pot contribui semnificativ la procesul de intergrare europeană a RM şi anume la negocierile moldo-europene. Negocieri care ulterior vor duce la semnarea regimului asimetric de liber schimb cu UE, a acordului de asociere şi bineînţeles a celui de liberalizare a regimului de vize cu UE.

Serviciul de presă al PDM

Marian Lupu în vizită la Berlin în legătură cu situaţia politică şi integrarea europeană a R.Moldova Organizaţia raională Basarabeasca a PSD se alătură PDM-ului