Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM propune schimbarea actualului model de dezvoltare economică pe unul bazat pe investiţii şi export

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 octombrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Schimbarea vechiului model economic, bazat pe exportul de oameni şi importul de produse pe unul nou, eficient, bazat pe investiţii, inovaţii şi exporturi de produse cu valoare adăugată sporită, este prioritatea, pe care se va baza Partidul Democrat, pe plan economic.

Atragerea de investiţii, subvenţionarea ramurilor strategice ale economiei naţionale, modernizarea sectorului bancar şi facilitarea accesului la credite, oferirea unor facilităţi investitorilor străini şi naţionali care investesc în economia naţională, debirocratizarea instituţiilor statului — aceste acţiuni, în viziunea PDM, trebuie să întreprindă statul pentru a relansa economia.

“Ne-am propus o sarcină ambiţioasă — să scoatem ţara din acest cerc vicios, fiindcă nu are perspectivă o ţară care adoptă un model economic, social şi politic bazat pe export de oameni, de la care vin remitenţe, remitenţe cu care sunt acoperite importurile de mărfuri şi servicii, importuri care constrâng producerea locală şi duc la lipsa locurilor de muncă, acumulări insuficiente la buget etc. Exportăm oameni, importăm mărfuri. A venit timpul să punem capăt acestui cerc vicios”, a declarat vicepreşedintele PDM, Valeriu Lazăr în cadrul reuniunii lărgite a activului.

“Ne propunem să trecem la un model bazat pe investiţii, care să ne asigure locuri de muncă, salarii, impozite, stimulente economice, să asigurăm investiţii necesare pentru infrastructura economică, pentru salariile bugetarilor”, a adăugat Lazăr.

PDM va depune cele mai mari eforturi pentru atingerea următoarelor obiective: sporirea atractivităţii Republicii Moldova pentru investitorii străini; crearea parcurilor industriale şi inovativ-tehnologice; crearea condiţiilor pentru sporirea veniturilor şi angajării populaţieii în vărsta aptă de muncă; perfecţionarea mecanismului de subvenţionare în agricultură în vederea susţinerii producerii agricole.

Sursa: www.pdm.md

PDM optează pentru semnarea unui Memorandum de înţelegere privind priorităţile de dezvoltare a Moldovei Mesaj de condoleanţe, transmis de preşedintele PDM, Marian Lupu, la încetarea din viaţă a lui Adrian Păunescu