Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu despre convocarea AIE

|versiune pentru tipar||
PDM / 31 mai 2011
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian LUPU, a lansat ideea ca liderii partidelor membre ale AIE să aibă o întâlnire în această ultimă săptămână a campaniei pentru alegeri locale generale.

Argumentul principal al iniţiativei porneşte de la aşteptarea cetăţenilor de a vedea solidaritate în cadrul coaliţiei de guvernare. “Alegătorii cu viziuni democratice au nevoie de o motivare cât mai puternică, de încredere în reprezentanţii lor politici, care să-i mobilizeze pentru a participa activ la alegerile din 5 iunie. Iar acest scrutin local este încă o piatră de grea încercare pentru viitorul Republicii Moldova”, a declarat Marian Lupu.

În acest context, liderul PDM a propus şi începerea discuţiilor pentru a pune bazele proceselor post-electorale, având în vedere extinderea Alianţei pentru Integrare Europeană la nivelul 1 şi 2 al administraţiilor locale din toată ţara. Potrivit lui Lupu, “doar în acest mod putem să omogenizăm puterea centrală şi cea locală, creând cele mai favorabile condiţii pentru conlucrarea dintre toate nivelurile administraţiei de stat, ceea ce ne va ajuta în următorii ani să rezolvăm principalele probleme ale cetăţenilor, ale comunităţilor şi ale ţării”.

“Acelaşi lucru ar fi bine să-l înţeleagă şi cei care încă mai sunt păcăliţi de comunişti, dar, mai ales, cei care iau decizia de vot în ultimele zile: dacă aşteptaţi politici de susţinere din partea statului, este fără perspectivă să susţineţi Opoziţia, sau să staţi acasă. Mai ales că aveţi o alternativă sigură, Partidul Democrat, care promovează aceste politici în actuala Putere de stat”, a punctat preşedintele PDM.

Marian LUPU a făcut publică propunerea sa luni, în cadrul unui briefing de presă.

Sursa: www.pdm.md

“E loc pentru tine”, este noul slogan al tinerilor democraţi Condoleanţe din partea PDM în legătură cu decesul lui Ion Borşevici