Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PLDM tradează acordul la Hînceşti?

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 iulie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat constata ca PLDM, dupa ce a blocat semnarea unui accord la nivel central pentru formarea coalitiilor raionale, optand pentru acorduri locale, le tradeaza sip e acestea acolo unde ele au reusit sa fie semnate. Acest lucru il demonstreaza cazul de la Hincesti.

In cadrul acestui consiliu raional s-a mers pe calea declarata optimala — 27 de consilieri PLDM, PD si PL au semnat un accord de alianta. El oferea primei formatiuni pozitia de presedinte de raion, iar celorlalte doua, cate o functie de vicepresedinte. A fost mai greu de convins liberalii, deaceea fractiunea PD a facut cedari in favoarea lor si, astfel, s-a format o majoritate confortabila.

Insa, sedinta de astazi a adus surprise: reprezentantul PLDM, Grigore COBZAC, a fost ales presedinte al raionului Hincesti, dar a fost sustinut pe neasteptate si de consilierii PCRM. Iar imediat dupa aceasta a renuntat la prevederile acordului de alianta, refuzind sa puna la vot alegerea vicepresedintilor de la PD si PL.

Noul presedinte este si deputat in Parlament, membru al AIE la nivel central, si reprezinta direct conducerea PLDM, dovedind ce credibilitate are aceasta ca partener, in general, inclusive, cand vorbeste de acorduri la nivel local. Domnul COBZAC a blocat luarea deciziilor in consiliul rational, cerand sa se lamureasca cu primaria din Hincesti (unde el insista ca anume finul sau de cununie sa fie viceprimar). Iata adevaratele principii si valori, puse mai presus de accord, de cuvant si de interdictia legala ca administratia raionala sa se amestece in afacerile autoritatilor de nivelul unu.

Atentionam ca prin asemenea comportamente PLDM isi creeaza o reputatie, care lipseste de incredere potentialii sai parteneri si transforma exponentii acestei formatiuni intr-un factor de destabilizare politica, atat la nivel local, cat si la scara Republicii Moldova.

El isi incalca cuvantul, face presiuni si ameninta partenerii sa-i “arunce” peste bordurile acordului…

Cobzac Grigore
or. Hînceşti, r-nul Hînceşti
a.n. 1959
PLDM
inginer-constructor, deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Sursa: www.pdm.md

PDM pierde 2 membri, dar luptă pentru Floreşti Alegerea preşedintelui de raion în Căuşeni