Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Studenţii Democraţi în acţiune

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 octombrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Liga Studenţilor Democraţi devine mai puternică pentru că membrii săi trec printr-un proiect propriu de instruire, acest fapt fiind aşteptat demult.

Training-ul s-a desfăşurat la Business Centrul de Instruire şi Şcolarizare MOLDTELECOM, s. Ivancea, r-nul Orhei, în perioada 21–23 octombrie. Tematica acestui training fiind “Dezvoltarea reţelelor studenţeşti”.

La acest eveniment au participat 25 de tineri din diverse universitaţi din Moldova, inclusiv cîte 2 participanţi din Cahul si Bălţi. Participanţii au fost selectaţi în funcţie de calitatea implicării activă în cadrul structurilor studenţeşti, inclusiv şi în cadrul Ligii Studenţilor Democraţi.

Tinerii au avut parte de un program captivant cu un grafic destul de complex, ca traineri avîndu-i pe Kido Koenig şi Janna Besamusca de la Fundaţia Alfred Mozer Stichting din Olanda. Obiectivele acestui seminar au fost instruirea tinerilor în domeniul dezvoltării reţelelor studenţeşti, dezvoltarea cunoştinţelor, aptitudinilor care cresc perfomanţele individuale şi de echipă. În acest scop tinerii au îndeplinit sarcini ca: realizarea analizei SWOT a Ligei Studenţilor Democraţi, elaborarea mesajului central pentru studenţi, online networking, impactul diferitelor tipuri de materiale promoţionale etc.

Programul de sîmbătă seara a fost încheiat de vizita doamnei Valentina BULIGA, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care timp de două ore a discutat cu studenţii democraţi despre formarea tinerilor ca lideri, activitatea de partid şi situaţia politică din ţară.

La sfrîşitul training-ului au fost înmînate diplome de participare de către Preşedintele Tineretului Democrat PDM, Victor ZUBCU. Participanţii au ramăs multumiţi de calitatea instruirilor, solicitînd desfăşurarea training-urilor şi cu alte tematici.

Vreau să menţionăm atmosfera caldă şi prietenoasă care era prezentă nu doar în timpul programului dar şi în afara acestuia, tinerii dînd dovadă că pot nu doar să înveţe, dar şi să se distreze organizînd discoteci, jucînd “mafia” şi spunînd bancuri.

Liga Studenţilor Democraţi vrea să mulţumească persoanelor care au asigurat buna desfăşurare a training-ului: Ana Carpovici(organizator), Liviu Oboroc si Margarita Ursu(trăducători) şi desigur trainerilor, Kido Koenig şi Janna Besamusca.

Liga Studenţilor Democraţi este o asociaţie obştească, parte componentă a Organizaţiei de Tineret al Partidului Democrat din Moldova. A fost fondată în 2007 avînd ca obiective principale: contribuirea la formarea democraţiilor(autoguvernarea) studenţeşti în Republica Moldova, propagarea drepturilor şi libertaţilor studenţeşti, organizarea si susţinerea materială a iniţiativelor civice etc.

Artiom Guşan
Preşedinte LSD

Sursa: www.td.md

La mulţi ani de Hramul Chişinăului Tinerii democraţi vor planta trandafiri de Ziua Naţională pentru Înverzirea Plaiului