Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a anunţat că dosarul său de candidat la funcţia de şef al statului va fi depus astăzi la Comisia specială pentru desfăşurarea alegerilor preşedintelui Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 decembrie 2011 | 
Partidul Democrat din Moldova

“Săptămâna trecută mi-am verificat sănătatea, iar în ultimele luni de interimat cred că am verificat şi capacitatea de a îndeplini o asemenea misiune. Iată-mă astăzi pregătit pentru acest pas”, a declarat Marian Lupu în cadrul unui briefing.

“Fac acest demers având convingerea că R. Moldova are nevoie de stabilitate şi prosperitate, iar primul pas către modernizarea statului este ieşirea până la capăt din interimatul politic în care stăm blocaţi de atâta vreme. Cred că trebuie să punem capăt acestui lung şir de ambiguităţi în politică şi să guvernăm în folosul oamenilor. Vă asigur că voi fi un preşedinte responsabil, un preşedinte pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, tratându-i cu respect şi apreciere indiferent de opţiunile politice”, a spus Marian Lupu.

Liderul PDM a menţionat că actuala criza politică este creată de politicieni, dar nu ei suferă, ci ţara şi cetăţenii. “De aceea, sunt convins că ţării noastre îi trebuie un preşedinte responsabil care să poată fi un bun mediator între partidele politice, care să poată fi arbitru politic, astfel încât crizele politice să devină istorie şi nu un prezent continuu”, a specificat el.

Cu referire la obiectivele politicii interne, liderul democrat, în calitate de candidat, a declarat că ţara are nevoie de mai multe locuri de muncă în ţară, mai multe fonduri pentru sprijinirea tinerilor, cât şi pentru a ne îngriji de soarta bătrânilor, de un mediu de afaceri sănătos care să asigure şanse egale pe piaţă, de o justiţie corectă şi de o presă liberă şi independentă.

În plan extern, potrivit lui Marian Lupu, preşedintele ţării trebuie să promoveze în continuare Republica Moldova pe drumul său independent şi ferm de dezvoltare europeană — în strânsă legătură şi cooperare cu partenerii săi, atât din Uniunea Europeană, cât şi din zona Euro-Asiei.

Demersurile tehnice pentru depunerea dosarului vor fi efectuate de către reprezentantul PDM — vicepreşedintele PDM, deputatul Igor Corman, la ora 15.00.

Sursa: www.pdm.md

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Cafenea politica cu vicepreşedintele PDM, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga