Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Şi duminică la şcoală…

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

În perioada 26–28 octombrie , 25 de tineri au devenit noi absolvenţi ai Şcolii Ligii Studenţilor Democraţi, ediţia a II-a, organizată în satul Ivancea, r-nul Orhei de către Organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova cu sprijinul Fundaţiei Alfred Mozer(Olanda). Moderatorii trainingului au fost de data aceasta Richard Moti şi Janna Besamusca din Olanda. La această şcoală în calitate de participanţi au fost selectaţi studenţi din diferite instituţii de învăţămint superior din ţară şi din România. Principalele obiective au fost: dezvoltarea abilităţilor de comunicare ale tinerilor; deprinderea abilităţilor de a lucra în echipă; promovarea valorilor social-democrate şi a solidarităţii în rîndurile studenţilor.

Transformarea din simpli studenţi în studenţi democraţi a avut loc în urma unui amplu program de activităţi în care s-a îmbinat partea teoretică cu atelierele de lucru. Astfel, agenda zilnică a “şcolarilor” a inclus următoarele teme: identificarea priorităţilor studenţilor în raport cu Liga Studenţilor Democraţi; concepte despre analiza SWOT; elaborarea unui mesaj central; managementul unei echipe de voluntari.

Momentul culminant l-a constituit întîlnirea studenţilor cu liderii Partidului Democrat din Moldova, precum: Dumitru DIACOV, Valentina BULIGA ş Andrei POPOV şi Victor ZUBCU. Aceştia au oferit răspunsuri la cele mai dureroase şi originale întrebări ale noii generaţii. Au fost abordate subiecte precum: calităţile pe care trebuie să le posede un viitor politician; problema încadrării tinerilor în cîmpul muncii după absolvirea unei facultăţi; lichidarea corupţiei; viitorul Republicii Moldova in următorii 5–10 ani.

În ultima zi a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate la masa rotundă. Participanţii au mulţumit trainerilor şi organizatorilor pentru efortul depus şi pentru desfăşurarea unui eveniment reuşit. Trainingul a produs un feedback pozitiv, atît în rîndurile studenţilor, cît şi printre organizatori. Cunoştinţele şi experienţa acumulată vor avea conotaţii pozitive asupra viitoarelor activităţi ale tinerilor şi proaspeţii “absolvenţi” vor folosi experienţa acumulată întru promovarea valorilor democratice în societatea moldovenească.

Sursa: www.pdm.md

În Teleneşti s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei de Femei a PDM În Donduşeni s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei de Femei a PDM