Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM vrea să fie creată o comisie de anchetă care să investigheze situaţia de la Banca de Economii

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Parlamentului, liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că urmează să fie supusă votului în Parlament iniţiativa de creare a unei comisii de anchetă, care să investigheze situaţia de la Banca de Economii. Declaraţia a fost făcută după ce guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Draguţanu, a anunţat în cadrul auderilor de azi din Parlament că Banca de Economii a suferit pierderi record din urma acordării creditelor neperformante şi are nevoie de noi lichidităţi pentru a fi salvată.

“Banii s-au furat, iar o mare din ei este imposibil de recuperat. Gestionarul, care este Guvernul, nu vine cu soluţii pentru soluţionarea situaţiei. Acum, guvernatorul propune investirea a peste jumătate de milion de lei în această bancă. Aceşti bani sunt ai contribuabililor şi provin din taxele cetăţenilor. Nu putem risca să-i investim fără să fim siguri că nu vor mai alea loc fraude-acest lucru ar însemna să aruncăm aceşti bani ca pe apa în nisip”, a declarat Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md

Membrii Partidului Democrat din Moldova transmit sincere condoleanţe familiei colegului nostru Tudor Rusu Marian Lupu: Renegocierea acordului AIE trebuie să aibă loc de pe poziţii de egalitate