Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vârstnicii democraţi promovează un mod de viaţă activ

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 martie 2013
Partidul Democrat din Moldova

De Lăsatul Secului, vârstnicii din Partidul Democrat din Moldova s-au întâlnit la o şezătoare ca pe timpuri: cu plăcinţele, vin şi vorbe de duh. Evenimentul dedicat promovării tradiţiilor populare a fost coordonat de Organizaţia Persoanelor în Etate “Tezaurul Naţiunii” a PDM din sectorul Râşcani, mun. Chişinău.

Cu acest prilej a fost vernisată şi o expoziţie de artizanat. Astfel, cei prezenţi au putut admira costumele populare ale creatoarei Antonina Rusu şi lucrările din biser şi macrameurile realizate de Ludmila Gârlovan, membră a Uniunii Meşterilor Populari din Moldova. Nu au trecut neobservate nici obiectele croşetate de Nina Roman. De obicei, pensionara confecţionează hăinuţe pe care le dăruie orfelinatelor din capitală şi oamenilor nevoiaşi.

În sectorul Centru, persoanele în etate, membre ale PDM, au avut parte de consiliere juridică. La o discuţie cu un specialist în drept oamenii au adresat întrebările care-i frământă, cele mai multe fiind legate de moşteniri, donaţii, imobile.

Mărirea pensiilor a constituit tema unei alte întâlniri a membrilor Organizaţiei Persoanelor în Etate “Tezaurul Naţiunii” a PDM de la Ciocana. Pensionarii au avut ocazia să afle din prima susră cum se vor face majorările. Ei au discutat cu viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Sergiu Sainciuc, preşedintele Organizaţiei de sector Ciocana a PDM.

Organizaţia Naţională a Persoanelor în Etate “Tezaurul Naţiunii” este o structură a Partidului Democrat din Moldova care încurajează participarea vârstnicilor la viaţa social-politică.

Sursa: www.pdm.md

PDM este pregătit de negocieri pentru formarea noului Guvern Trofeul TD PDM Ocniţa