Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: “Nu accept să mimăm o schimbare”

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 aprilie 2013
Partidul Democrat din Moldova

“Noi nu avem la dispoziţie decât săptămâna curentă şi săptămâna viitoare pentru a se veni cu un deznodământ în desemnarea candidaturii la funcţia de prim-ministru. Sugestia preşedintelui Timofti a fost să facem aceste încercări nu mai târziu de sfârşitul săptămânii viitoare. Dacă nu reuşim, preşedintele trebuie să-şi exercite atribuţiile conform Constituţiei”, a declarat Marian Lupu la emisiunea “Fabrika”, de la Publika TV.

“Dacă dl Filat ne convinge pe noi că a însuşit nişte lecţii, că schimbăm mecanismele de activitate ale Guvernului, aceste argumente sunt valabile şi pentru liberali”, a adăugat Marian Lupu.

Liderul democrat a menţionat că în viitorul Guvern nu-şi doreşte aceeaşi lipsă de coordonare şi transparenţă ca în Guvernul Filat 2 şi a reiterat poziţia, potrivit căreia, pentru a se ajunge la un final pozitiv, părţile ar trebui să-şi schimbe atitudinea — atât PLDM, cât şi PL trebuie să fie mai flexibili. Cât priveşte partajarea funcţiilor, Marian Lupu a spus că, în cadrul negocierilor, Partidul Democrat nu a ridicat niciodată întrebarea câte portofolii îşi doreşte.

“Nu accept să mimăm o schimbare, să schimbăm un Guvern pentru ca să ne păstrăm fotoliile. În aşa caz prelungim o istorie nu prea frumoasă. Resetarea Guvernului trebuie să ducă la o altă echipă, de care cetăţeanul să fie mai mulţumit. Colegii trebuie să dea dovadă de flexibilitate politică”, a spus preşedintele PDM.

Totodată, Marian Lupu a specificat că negocierile ar fi decurs altfel dacă Vlad Filat accepta oferta PDM şi demisiona benevol, după care ar urma şi demisia sa din funcţia de spicher al Parlamentului.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: PDM nu va vota pentru un nou premier în lipsa unei majorităţi parlamentare stabile Marian Lupu: PDM a solicitat preşedintelui ţării să reia consultările cu partidele din fosta Alianţă